Kultúra

Kimaxolja az idiotizmust a Sharknado 5 új előzetese

A cápák visszatérnek és immár az egész világot célba veszik az elvetemült filmsorozat új részében.

Még februárban jelentette be az amerikai Syfy kábelcsatorna és az Asylum stúdió, hogy a Sharknado – Cápavihar (2013), a Sharknado 2: The Second One (2014), a Sharknado 3: Oh Hell No! (2015) és a tavalyi Sharknado 4: The 4th Awakens után sem ér véget a legabszurdabb szörnyes katasztrófafilm-sorozat, merthogy készül az ötödik rész is, melynek már a címe is megvan: Sharknado 5: Global Swarming lesz.

A bejelentés óta eltelt hónapok alatt le is forgatták az új rettenetet, amelynek most kijött az első teljes előzetese. Az egészen elképesztő őrültségeket előrevetítő trailerben néhány újabb szereplő mellett a Sharknado-filmek két állandó hőse: Fin Shepard (Ian Ziering) és kedvese, April Wexler (Tara Reid) viszik a prímet, akik ismét nonszensz módokon fognak megküzdeni az égből tömegekben támadó cápákkal.

A Sharknado, avagy Cápavihar-filmek cselekményei általában rettentő egyszerűek: hatalmas tornádók segítéségével cápák ezrei érkeznek meg egy-egy amerikai nagyváros partjaihoz, majd a szélsőséges időjárás következtében a várost ellepő özönvízzel együtt a csúcsragadozók elszabadulnak az utcákon. Így lesz ez a Sharknado 5-ben is, amely az előzetese végén még egy új vívmány: a Sharkzilla (kb. Cápazilla) nevű óriáscápaszörny(?) bemutatkozását is kilátásba helyezi, noha egyelőre még nem láthatjuk a lényt.

Az előző részeket is jegyző Anthony C. Ferrante rendezésében készült Sharknado 5: Global Swarming augusztus 6-án fog debütálni a Syfy amerikai csatornájának műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik