Kultúra

A 10 legrosszabb pillanat a Star Wars 7-koppintás Sharknado 4-ből

Tudjátok, ez az a franchise, amelyik nem szégyelli, hogy egyre rosszabb és rosszabb filmekkel áll elő. A negyedik rész, azaz a Sharknado: The 4th Awakens - csöppet plagizáló cím, nem? - az a film, amit büntetésből nézetsz meg valakivel, vagy olyan embernek ajánlod, akit szívedből megvetsz. Azoknak, akik ezt esetleg nem hiszik el, következzen tíz igazán fantasztikus jelenet a filmből. Nem volt könnyű választani.

1.

Imádod, amikor kiráz a hideg, ahogy egy Star Wars-film elején az epikus zenére a sárga dőlt betűk felvázolják az expozíciót? Úgy látszik a Sharknado alkotói jobban ismernek, mint gondolnád, hiszen a cím után a film kezdése is simán le van koppintva a legnagyobb filmes franchise-ról.

sharknado4_1

2.

A történet szerint – érdekel ez valakit? – cápairtó hőseinkre Las Vegasban leselkedik újabb veszély, a cápatornádó mellett lesz még tűz, olaj, illetve tehéntornádó is. Ebből a képből is látszik, hogy az alkotók minden olcsó CGI lehetőséget bevetettek azért, hogy valami történjen is az 1 óra 25 perces játékidő alatt.

sharknado4_2

3.

Ezúttal a rajongók lehetőséget kaptak arra, hogy kedvenc karakterük sorsáról döntsenek. A szavazatok alapján – felmerül azért a kérdés, hogy csak egy marketingfogás-e ez az egész – April túléli a megpróbáltatásokat, sőt egy újfajta belső “magot” is kap, melynek rendszeres újratöltésre van szüksége, ezáltal még szupererőt is szerez. Köszönheti mindezt tudós apjának.

sharknado4_3

4.

April kemény edzésen vesz részt, edzőjét immár egy egész autóval képes elhúzni.

sharknado4_4

5.

És amikor már azt hinnéd, hogy ennél nagyobb meglepetés már nem érhet, April előkapja fénykard-protézisét, ami kiválóan alkalmas cápahasításra – illetve még több plagizálásra. Ezen a képen a legjobb egyébként az edző feje.

sharknado4_5

6.

Új motívuma a filmnek, hogy mindenféle diszkontsztárt összeválogattak egy-egy cameóhoz. Répafej (Carrot Top) például Uber sofőrként tűnik fel Las Vegasban, de itt van még Cheryl Tiegs és a szegény ember Eva Longoriája, Mesila Lusha is, aki legtöbbször sorozatokban kap szerepet.

sharknado4_6

7.

Csúcspont, amivel a film bebizonyítja, hogy képes alulmúlni önmagát: egy Chippendale fiúka a vasgolyóival veri vissza a tornádóból kirepülő cápát.

sharknado4_7

8.

Van a Bosszúállóknak a végén az a rész, amikor a csapat egyszerre szegezi fegyvereit Lokira, az igazi rajongó automatikusan megnyomja a print screen gombot, hogy majd háttérképet csináljon belőle. Nos, a Sharknadoban ez lenne az a pillanat. Valaki kapott hozzá kedvet?

sharknado4_8

9.

Nem maradhat ki a film végéről a nukleardo sem, ami ahogy a nevéből is kiderül, bizony egy nukleáris tornádó. Semmi para, Fin kölcsönkéri a sufnituningolt Vasember-jelmezt apjától, April pedig szupererejének köszönhetően képes a mérgező felhőben Superman-módra repkedni.

sharknado4_9

10.

Emberfeletti erőfeszítéseik ellenére, természetesen mindannyian egy cápa gyomrában végzik, de ne aggódj, a kisfiú hozott magával motoros bicskát, amivel szépen kivágják magukat a csapdából.

sharknado4_10

+1

Még mindig azt gondolod, hogy nem is olyan nagy koppintás ez a film? A végére hagytuk a legjobbat, Kylo Ren keresztlézeres fénykardját, mely sokak tetszését elnyerte – többek között a Sharknado készítőiét -, hiszen a penge itt is feltűnik, mint multifunkcionális láncfűrész-kard.

sharknado4_11

A Sharknado: The 4th Awakens megtekintését semmilyen korosztálynak nem javasoljuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik