Kultúra

Mindenki megnyugodhat, lesz Sharknado 5

Folytatódik a B-kategóriás szörny- és katasztrófafilm-széria, amelyben a gyilkos cápák mellett az előző részek sztárjai is visszatérnek.

Az amerikai Syfy kábelcsatorna és az Asylum stúdió bejelentette, hogy a 2013-as Sharknado – Cápavihar és folytatásai: a Sharknado 2: The Second One (2014), a Sharknado 3: Oh Hell No! (2015) és a tavalyi Sharknado 4: The 4th Awakens után sem ér véget az utóbbi évek legabszurdabb szörnyes katasztrófafilm-sorozat, merthogy bizony

idén leforgatják az ötödik részt is, amelynek már a címe is megvan: Sharknado 5: Global Swarming.

A bejelentéssel egy időben már meg is kezdődtek az új installáció munkálatai és a Coming Soon értesülései szerint az új rettenetet első körben Bulgáriában forgatják, méghozzá az előző részeket is jegyző Anthony C. Ferrante rendezésével. Mellette a Sharknado-filmek két sztárja, Tara Reid és Ian Ziering ugyancsak visszatérnek majd és habár azt egyelőre nem erősítették meg, de csaknem biztosra vehetjük, hogy a nagy David Hasselhoff is újból elő fog kerülni a produkcióban.

A Sharknado, avagy Cápavihar-filmek cselekményei általában rettentő egyszerűek: hatalmas tornádók segítéségével cápák ezrei érkeznek meg egy-egy amerikai nagyváros partjaihoz, majd a szélsőséges időjárás következtében a várost ellepő özönvízzel együtt a csúcsragadozók elszabadulnak az utcákon. A főhősök, Fin Shepard (Ziering) és April Wexler (Reid) pedig valahogy állandóan éppen a közelben vannak, hogy hajmeresztő taktikákat bevetve felvegyék a kesztyűt a mindenhonnan lecsapó cápákkal szemben.

A Syfy csatornájára a filmet gyártó Asylumnak egyébként olyan “klasszikusokat” is köszönhetünk, mint a Transmorphers – Az alakváltók, Világok harca 2.: Második hullám, Terminators – Nincs megváltás. Számos olyan film, amelyre a gyanútlan vásárló azt hihetné a DVD-üzletben, hogy a Transformerst, Világok harcát és a Star Wars: Az ébredő Erőt (utóbbira a Sharknado 4 és annak fenti posztere hajaz) vásárolja meg, pedig nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik