Kultúra

Saját filmet kap a Fantasztikus Négyes ősellensége

Jön a Doctor Doom-mozi, amelyet Hollywood egyik legtehetségesebb filmese fog összehozni.

Úgy fest, a 2015-ös A Fantasztikus Négyes orbitális bukása ellenére nem hajlandó abbahagyni a kvartett képregényein alapuló filmek erőltetését a 20th Century Fox, amelyről kiderült, hogy a Reed Richardsék nemeziseként elhíresült Doctor Doomról (avagy Fátum Doktorról) tervez önálló filmet forgatni.

A produkciót a jelenleg San Diegóban zajló éves Comic-Conon jelentette be a forgatókönyv kidolgozásával és a rendezéssel is megbízott Noah Hawley, akinek a Fox fennhatósága alá tartozó FX-féle Fargo évadait és az azokhoz hasonlóan zseniális új X-Men sorozatot: a Légiót is köszönhetjük.

Azért vagyok itt a Comic-Conon, hogy informáljalak benneteket egy filmről, amin a Fox számára dolgozom. Két szó. Az első Doctor. A második pedig Doom.

– harangozta be a projektet frappánsan Hawley, aki 2014-ben Emmy-díjat nyert a Fargo első szezonjáért.

Egyéb részlet még nem derült ki a produkcióról, azonban a The Hollywood Reporter értesülései szerint a Fantasztikus Négyessel befürdő Fox titkon egy új franchise-t tervez a Marvel-képregények emblematikus gonoszai köré szőni. Magyarán kb. olyasmin mesterkednek, mint a hozzájuk hasonlóan Pókemberrel kudarcot valló Sony, akik már meg is kezdték a Pókarc ősellenségérő szóló Venom-film előkészítését.

Tom Hardy főszereplésével készül a Venom-film
Nem vicc: a Sony jelentette be, hogy leigazolták a színészt, akiről már egy venomos fotót is közzétettek a Twitteren.

A Doctor Doom művésznéven gonosztevőként elhíresült tudós, Victor Von Doom figurája eredetileg a két képregényes legenda: Stan Lee és Jack Kirby kreációjaként mutatkozott be még 1962-ben a Fantasztikus Négyes-füzetek ötödik számában és azóta a Marvel egyik legismertebb negatív hősévé vált.

Az új évezredben készült három Fantasztikus Négyes-moziban eddig két színész formálta meg a maszkos karaktert: a 2005-ös Fantasztikus négyesben és a 2007-es A fantasztikus négyes és az ezüst utazóban Julian McMahon, míg a két évvel ezelőtti A Fantasztikus Négyesben Toby Kebbell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik