Kultúra

A halál egy tüskés hátú szörnyeteg, akivel nem érdemes lepaktálni

Erről árulkodik a Netflix-féle Death Note új előzetese, amely borzongató ízelítőt ad a kultikus mangán alapuló horrorból.

A 2011-es You’re Next, a 2012-es V/H/S és a tavaly bemutatott új Blair Witch horrorokat is jegyző Adam Wingard rendezésében közeleg a világszerte ismert Death Note (Halállista) című japán mangasorozat filmes adaptációja, amelyet a Netflix készít. A produkciónak kijött a teljes előzetese, amely egy változatos halálnemeket felvonultató, egyszerre nyomasztó és mozgalmas horrort ígér.

A népszerű mangáknak megfelelően a cselekmény egy Light Turner (az eredetiben Jagami Light) nevű középiskolás srác tetteit fogja nyomon követni, akinek birtokába kerül ama természetfeletti erővel rendelkező jegyzetfüzet: a “Halállista”, amelyet a Ryuk nevű, félelmetes fizimiskájú halálisten dob le neki az égből. Ennek birtokában Turner élet és halál urává válik, ugyanis pusztán csak azzal képes lesz eltenni láb alól bárkit, hogy maga elé képzeli az illetőt és a nevét beleírja a noteszba.

A Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok című filmekből ismerős Nat Wolff főszereplésével és a hangját a halálistennek kölcsönző, kétszeres Oscar-jelölt Willem Dafoe közreműködésével készülő Death Note augusztus 25-én fog elérhetővé válni a Netflixen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik