Kultúra

Ha nem bírtad az Ideglelést, ne nézd meg az új ufós horror trailerét

Már a kedvcsinálója is para a The Gracefield Incident című filmnek, amely menő ötlettel forradalmasítja a kézikamerás műfajt.

A korábban csak rövidfilmeket készítő fiatal filmes: Mathieu Ratthe forgatókönyvéből és rendezésében készül a The Gracefield Incident című kézikamerás horror, amely az előzetese alapján kb. olyan lesz, mint az 1999-es Ideglelés (The Blair Witch Project), csak boszorkány helyett földönkívüliekkel.

Azt már most elkönyvelhetjük, hogy nem is az egyébként titokzatos és félelmetes idegenek lesznek a legfőbb érdekességei a filmnek, hanem az a kétségtelenül vagány ötlet, amely magyarázattal fog szolgálni az alábbi, a kézikamerás alkotások esetében rendszeresen (és joggal) felmerülő kérdésre:

Mégis mi a bánatért rögzít valaki mindent kamerával, miközben életveszélyben van és körülötte egymás után hullanak az emberek?

Nos, Ratthe filmjében már-már elegánsan egyszerű lesz a válasz: azért, mert a főhős (akit a rendező alakít) félszemű lesz és olyan műszemet fog viselni, amelyben egy iPhone kamera van elrejtve.

Az az előzetesből is lejön, hogy a történet nem lesz valami bonyolult: a The Gracefield Incident arról fog szólni, hogy a videojáték-szerkesztő főszereplő, bizonyos Matthew Donovan behelyezi magának ezt a kamerás szemet, amellyel az lesz a terve, hogy a barátaival tervezett bulizós hétvégén titokban felvesz mindent, ami csak történik. Igen ám, csakhogy az általuk kibérelt luxusvityillónak a közelében meg fognak jelenni az idegenek, amikről hamar kiderül, hogy nem éppen barátságos szándékkal érkeztek.

A The Gracefield Incident július 21-én fog debütálni az amerikai mozikban. Talán hazánkba is eljut majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik