Kultúra

Jon Snow szerint nem a tél, hanem az örök nyár közeleg

A Trónok harca sztárja a saját szemével látta a klímaváltozást, és baromi ijesztőnek találta. Alig tudtak havas tájat találni a forgatáshoz.

Közeleg a tél!

– szól a Trónok harca mémmé vált mottója. A sorozat egyik legnagyobb sztárja, a Jon Snow-t alakító Kit Harrington szerint azonban a valóságban épp ennek az ellentéte történik, és ez az igazán aggasztó. A Time magazinnak mesélt arról, hogy legutóbb már a forgatást is nagyon megnehezítette a felmelegedés, mert alig találtak havas tájat Izlandon.

Ez egy ilyen furcsa, ellentétes párhuzam: kimentünk ugyanahhoz a gleccserhez, amelyiken négy éve is forgattunk, és ott döbbentünk rá, hogy teljesen összement. A saját szememmel láttam a globális felmelegedést, és baromi félelmetes

– mondta Harrington, aki szerint a politika is lepipálta a sorozatbéli kavarásokat: “Westeros szinte már kellemes eszképizmusnak tűnhet, ha azzal hasonlítjuk össze, amit nap mint nap a hírekben látunk. A világpolitika nagyon sötét lett az utóbbi hónapokban” – mondta a színész.

Hamarosan persze kiderül, mennyire vidám is a helyzet Westerosban, hiszen júlus közepén érkezik a Trónok harca hetedik évada. Reméljük, addig nem ér ide a tél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik