Kultúra

Hugh Jackman ismét táncra perdül

Egy musical, amely nemcsak dalokkal, de karriertanáccsal is szolgál. Mit is csinál P. T. Barnum, miután kirúgják az állásából? Cirkuszt verbuvál magának freakekből, és mellékesen feltalálja a show-bizniszt. Itt a The Greatest Showman első előzetese.

Hugh Jackman színpadi musicalszínészként kezdte pályáját, és azután sem felejtette el a tánclépéseket, hogy Hollywood beszippantotta. A szuperhősfilmek és durván drámai szerepek mellett is megőrizte ezt a vonulatot a pályáján, pár éve még Golden Globe-ot is kapott A nyomorultakban nyújtott alakításáért. Most, hogy a sötét és meglehetősen nyers Loganben végleg eltemette Farkas figuráját, ismét színesebb visszatér a musicalek könnyedebb és színesebb díszletei közé.

A The Greatest Showman P.T. Barnumról, a Barnum and Bailey Circus alapítójáról szól, akit a kényszer vitt rá arra, hogy feltalálja a show bizniszt. Elbocsájtott bürokrataként villant be neki az ötlet, hogy saját társulatot kell verbuválnia a társadalom kitaszítottjaiból.

Mindenki különleges, és senki nem hasonlít a másikra. Ez a műsorunk lényege

– fejti ki Barnum a filozófiáját az előzetesben.

A filmhez a Kaliforniai álomért Oscar-díjjal jutalmazott Benj Pasek és Justin Paul írt betétdalokat, de ezeket még nem hallhatjuk a trailerben. Legkésöbb karácsonykor azonban minden kiderült, december 25-én tartják ugyanis a film premierjét az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik