Kultúra

Vakok és gyengénlátók mozizását segítő program indul

24.hu
24.hu

2017. 06. 22. 12:55

A Harman nevű cég és az AKKU Egyesület együttműködésében valósul meg a különleges kezdeményezés.
Korábban a témában:

A HARMAN Interntional és az Akadálymentes Kultúráért Egyesület (AKKU) partnersége által a vak és gyengénlátó közösség tagjai kiterjesztett kulturális élményekben részesülhetnek.

A Samsung Electronics tulajdonában lévő, leginkább az autó és szórakoztató ipari termékeiről és vezető technológiájáról ismert önálló leányvállalata, a HARMAN International és a budapesti székhelyű Akadálymentes Kultúráért Egyesület (AKKU) a mai napon jelentette be együttműködését, amelynek célja, hogy a vakok és gyengénlátók számára készített narrációkkal segítse a hátrányosan megkülönböztetett közösség kultúrafogyasztását, illetve jelentősen javítsa ezen közösség mozi- és színházélményét.

A Magyarországon 22 éve jelenlévő, és a 2016-os évben országosan 390 milliárd forintos rekordforgalmat bonyolító HARMAN a bejelentést éppen a “Make Music Day – Csinálj Zenét Nap”-ot követően tette meg, amelyet 120 más ország 775 városa mellett telephelyeiken Székesfehérváron, Pécsett és Budapesten, több mint 3000 kollégájukkal maguk is minden évben megünnepelnek.

Az AKKU-val kötött partnerségünk bejelentését erre a szimbolikus kulturális pillanatra időzítettük, hogy ezzel is hangsúlyozzuk elkötelezettségünket a helyi közösség és a kultúra iránt. Az AKKU-val való együttműködésünkben egy elhanyagolt közösség felemelésének lehetőségét látjuk, azáltal hogy teret biztosítunk számukra a kulturális események teljesebb befogadásához.

– mondta el Kis István, a HARMAN magyarországi ügyvezető igazgatója és a magyarországi operáció alelnöke. Az együttműködés első fázisában, a HARMAN egy professzionális hangstúdió eszközeit biztosítja az AKKU részére.

A hangstúdió egy speciális alkalmazású co-working helyiség részét képzi majd, ahol vakok és gyengénlátók, illetve épp látású vendégek együttműködnek profi hangmérnökökkel, és ahol a mozifilmekhez és színházi darabokhoz tartozó kiegészítő narrációkat készítik majd.

Az együttműködésben készülő, vakok számára speciális narrációt tartalmazó film szeptemberben kerül majd a mozikba.

A társadalom 1%-a, itthon megközelítőleg 100 ezer ember él vakságban vagy jelentősen csökkent látással, de ezek az emberek élveznek szinte minden olyan kulturális tevékenységet is, amelyet látó társaik. Így például szívesen járnak moziba és színházba is. A HARMAN szakértelmével és az általuk rendelkezésünkre bocsátott stúdióval kulturális és segítő tevékenységünk mindenképp stabilizálódik majd a közeljövőben.

– mondta el Pethes Ágnes az AKKU aktivistája és kommunikációs referense.

Az AKKU-HARMAN co-working stúdió a budapesti UP Centerben kap helyet, ahol eddig is kiemelt helyen szerepeltek az elmarasztalt közösségek integrálásával foglalkozó kezdeményezések. A stúdió eszközei mind a HARMAN ernyőmárka védjegye alatt álló patinás audiomárkák darabjai: AKG® mikrofonok és fejhallgatók, valamint Soundcraft® keverőpult és DigiTech® kapcsolórendszerek.

A HARMAN Magyarország audióalkatrészek gyártásától indult egy kis székesfehérvári gyártóegységgel, amely időközben – további székesfehérvári, pécsi gyártóegységgel, valamint a budapesti nemzetközi ellátó és beszerző egységgel – mára a HARMAN-birodalom legnagyobb egy országban elhelyezkedő gyártóegységévé vált. Hosszú ideje vagyunk jelen az országban, és egyre erősebben kötődünk a helyi közösséghez. Büszkeséggel tölt el, hogy az AKKU-val együttműködve, világklasszis audio eszközeink az hátrányt szenvedő közösségek felemelésében is szerepet kaphatnak.

– mondta el Michael Mauser a HARMAN lifestyle audió részlegének elnöke.

Forrás: East Side Consulting (a nyitókép illusztráció)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.