Kultúra

Ben Kingsley náci háborús bűnösnek áll

Az Argentínában bujkáló Adolf Eichmannt alakítja majd.

Vannak színészek, akik ugyanolyan hitelesen képesek eljátszani a szentet és a gazembert. Sir Ben Kingsley egyértelműen közéjük tartozik: volt ő már Gandhi a vásznon, de a filmtörténet egyik legbestiálisabb gengszterét is alakította már a Szexi dögben.

Most inkánbb az utóbbi nyomvonalon halad tovább, a Deadline értesülése szerint ugyanis Adolf Eichmannt, az Izraelben kivégzett náci háborús bűnöst játsza majd az Operation Finale című történelmi thrillerben. Ő volt az egyik főszervezője a zsidók haláltáborokba szállításának, amelyekben csaknem 6 millió ember vesztette életét.

A második világháború után Eichmann Argentínába menekült, ott találta meg és kapta el évtizedekkel később a Moszad, hogy aztán titokban Izraelbe vigyék, és bíróság elé állítsák. Az 1962-es tárgyalást hatalmas médiafigyelem követte és közéleti vita követte világszerte, végül kötél általi halálra ítélték.

A sztori feltehetően a kockázatos emberrablási akcióról szól majd. Peter Malkint, a kémcsapat vezetőjét Oscar Isaac alakítja. A forgatás ősszel kezdődik Argentínában, Chris Weitz-el a rendezői székben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik