Kultúra

Csúszhat egy évet a Trónok harca utolsó évada

Erre az amerikai HBO programigazgatója tett utalást egy interjúban.

A közelmúltban belehúzott a Trónok harca közelgő hetedik évadának promótálásába az HBO, melynek boszorkánykonyhájában mindeközben már elkezdték főzni a sikersorozat jövőbeli bőrlehúzásait.

George R.R. Martin: Már nem 4, hanem 5 új Trónok harca-sorozat készül
Az író a blogján szolgált új infókkal a már kidolgozás alatt álló szériákkal kapcsolatban.

Az előzménysorozatok írásában részt vevő George R.R. Martin nemrég a blogján fedte fel, hogy egyszerre öt spinoff van készülőben, amelyeknek kidolgozásában azonban már nem működik közre és nem is fog közreműködni az alapsorozat showrunner-párosa: David Benioff és D.B. Weiss.

A duó döntéséről és az elvileg jövő nyáron érkező nyolcadik, egyben utolsó évad alakulásáról is beszélt az Entertainment Weekly magazinnak Casey Bloys, a mozicsatorna programigazgatója.

Évekkel ezelőtt David Benioff és D.B. Weiss úgy jöttek az HBO-hoz a sorozat ötletével, hogy annak megvolt a fejükben az eleje, a közepe és a vége. Megbeszéltük, hogy nem szeretnék, ha a nevüket bármilyen formában is megemlítenénk majd az előzménysorozatokban, amelyeken Martinék dolgoznak. Úgy vélik, az ilyesmi egyfajta elvárásokat támasztana a rajongók részéről. Ők a jövőben már csak nézőkként szeretnék majd élvezni a show-t. Mi viszont azt reméltük, hogy megemlíthetjük majd őket az irántuk érzett tiszteletből, de természetesen megértettük, hogy ők ezt nem akarják.

– fogalmazott Bloys. Ez még nem olyan nagy dolog, azonban az HBO-elnök eztán megkapta azt a kérdést, hogy a Benioff és Weiss munkájának záróakkordjaként készülő nyolcadik évad végül 2018-ban, vagy inkább 2019-ben fog-e a tévéképernyőkre kerülni, amelyre ezt a sejtelmes választ adta:

Még meg kell írniuk az epizódokat és ütemezniük kell a munkálatokat. Meglátjuk majd, hogyan sikerül haladniuk az írással.

Egyelőre tehát még Bloys sem tudja, hogyan alakul majd a nyolcadik évad tető alá hozása, jóllehet meglehetősen furcsa lenne, ha kimaradna egy év és nem jövőre mutatnák be a Trónok harca (nem nyolc és nem is hét, hanem) hatrészes utolsó szezonját.

Biztossá vált, hogy a 8. lesz a Trónok harca legrövidebb évada
A sikersorozat producerei egy interjúban erősítették meg, hogy igaz a világhálón már hónapok óta terjedő pletyka.

A korábbiaktól, de a legrövidebbnek beígért nyolcadiktól is eltérően hét epizódból új, hetedik évad az amerikai premierrel egy időben: július 17-én fog startolni a magyar HBO-n és az HBO GO-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik