Kultúra

Megújult a Korda Filmpark kiállítása

24.hu
24.hu

2017. 06. 01. 14:27

Új tárlat nyílt az etyeki filmstúdió látogatóközpontjában.
Korábban a témában:

Megújult a Korda Filmpark kiállítása: a digitális és más elemekkel kibővített, Mozi és tudomány című tárlat csütörtökön nyílt meg az etyeki Korda Filmstúdió látogatóközpontjában.

Mint Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője elmondta, az idén tízéves Korda Filmstúdió látogatóközpontja és a szintén tízéves Da Vinci Learning tévécsatorna közös vállalkozásban újította meg a kiállítást, amely az elmúlt években a filmgyártás világát, a filmes trükkök hátterét mutatta be az érdeklődőknek.

A kiállítás új, digitális elemekkel egészült ki, valamint a Kincsem című nagy sikerű magyar játékfilm néhány ereklyéje is megtekinthetővé vált.

Kakuk Andrea megemlítette, hogy az elmúlt egy évtized fantasztikus eredményeket hozott a magyar filmgyártásban és a Korda Filmstúdiónak egyaránt. Hozzátette: ma már a nemzetközi filmipar reális munkalehetőségeket kínál a magyar fiatalok számára, akik a Magyarországra érkező színészektől, rendezőktől sokat tanulhatnak.

Ferdinand Habsburg, a berlini székhelyű Da Vinci Media GmbH tulajdonos ügyvezetője a sajtótájékoztató résztvevőinek küldött üzenetében hangsúlyozta: a kiállítás nagy újdonsága, a kiterjesztett valóság nagy szerepet fog játszani a jövő oktatásában. Úgy vélte, a szórakoztatva oktatás és a filmkészítés jól kiegészítik egymást.

A látogatóközpontban a régi filmes elemek mellett újdonság a fordított szoba, ahol a látogató “a plafonon tud járni”, és a tükörszoba, amely azt mutatja meg, miként készítenek a filmekben kevés tárgyból sokat. A kiállításon új elemnek számít még a stop-motion animációt bemutató díszlet, a Da Vinci Learning moziszoba, a Borgiák-filmsorozat díszletének kicsinyített mása, illetve egy háromdimenziós élő kirakójáték is.

A Korda Filmpark Kelet-Közép-Európa első filmes látogatóközpontja, amely Etyeken, a Korda Filmstúdióval közös, 35 hektáros területen fekszik. Megnyitása óta több százezer látogató látta a kiállítást, vagy az ott felépített New York-i utcát és középkori díszletvárost. A díszletvárosban forgatták többek között a Borgiák, a Marco Polo, az Emerald City, a Robin Hood és az Idők végezetéig című tv-sorozatokat.

Forrás: Korda Filmpark via MTI
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. április 12.
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló javaslat szavazása előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 12-én. Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást, a javaslatot a képviselők 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el.
MTI Fotó: Kovács Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.