Belföld

Etyeki filmstúdió – megfékezték a lángokat, de még mindig dolgoznak a tűzoltók

Megfékezték a tűzoltók az etyeki filmstúdióban keletkezett tüzet, de több ponton még izzás és parázslás tapasztalható, amit az átszellőztetés után tudnak teljesen megszüntetni.

A tetőszerkezetet a folyamatos hűtésnek köszönhetően nem omlott be, de a tűzoltók egy nyílást vágnak rá, hogy a füst könnyebben eltávozzon a belső térből. A legfrissebb információk szerint a tűz keletkezésekor huszonheten tartózkodtak az épületben, akik mindannyian időben kimenekültek, így nem sérültek meg.

Az munkálatokat továbbra is a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezeti.

Fotó: MTI

Ahogy arról beszámoltunk,  reggel csaptak fel a lángok a Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában. Az eddigi információk szerint nem sérült meg senki, a területet több tucatnyian hagyták el. Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a megyei megyei katasztrófavédelmi szóvivő a 24.hu kérdésre korábban arról tájékoztatta, hogy Érdről, Bicskéről, Törökbálintról érkeztek egységek, az oltásban körülbelül 30-35 tűzoltó vett részt.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője az MTI-nek elmondta: az elmúlt napokban filmet forgattak az érintett műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor nem forgattak – tette hozzá. A Korda Filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz. A stúdióban a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják. A produkció képviselője az MTI-vel azt közölte, hogy a tűz kitörésekor éppen nem forgattak, igyekeznek felmérni a károkat, a tűz okát egyelőre nem tudják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik