Kultúra

Itthon is bemutatják az év horrorszenzációját

Jelenleg az amerikai mozik első számú kedvence a Get Out, amely hamarosan hazánkba is megérkezik.

Az Egyesült Államokban vasárnap óta vezeti a bevételi toplistát az év egyik legnagyobb meglepetésévé vált Get Out című horror, amelyet a bizarr sztorijáért is felelős rendezője, az egyébként komikus Jordan Peele miatt sokáig nem vettek komolyan, aztán erre meg tessék: a nézők mellett a kritikusok is imádják.

Nyilván ebből következik az is, hogy az eddig hazai forgalmazóval nélküli produkciót hirtelen felkarolta a UIP Duna, melynek köszönhetően immár magyar címe és premierdátuma is van az alkotásnak:

a majd Tűnj el! címen futó horror április 20-tól lesz látható a mozikban.

Na és hogy miről szól ez a különleges produkció? A Get Out (előzetes itt) főhőse egy Chris nevű srác, aki meghívást kap barátnője szüleitől, hogy látogassák meg a családot, hogy a szülők végre megismerhessék kislányuk, Rose barátját. Aki egyébként fekete, munkál is benne ez ügyben némi aggodalom, Rose ugyanis patyolatfehér családból származik, márpedig a rasszközi párkapcsolatokra sokan máig ferde szemmel tekintenek, mert hát végül is nem mindenkinek telt még el elég idő a Neander-völgy óta. A fiatalokat viszont látszólag örömmel fogadják, legalábbis a felszínen, a családi fészek mégis egyre gyanúsabbá válik Chris számára, és a bizarrabbnál bizarrabb esetek egyre szaporodnak.

A főszerepeket a Sicario – A bérgyilkosban is feltűnt Daniel Kaluuya és az HBO-féle Csajok című szériából ismert Allison Williams játsszák az egyébként nemcsak parának, de teljesen kattantnak is tűnő filmben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik