Kultúra

Ismét mozikba kerül a Modern idők

Chaplin egyik legzseniálisabb filmjét a Pannonia Entertainment fogja újra bemutatni Magyarországon.

Május végén egy filmtörténeti klasszikussal tér vissza a kultfilmek újra-bemutatásához a Pannonia Entertainment, amely Charlie Chaplin 1936-os Modern idők című filmszatíráját fogja mozikba küldeni.

Pannonia Entertainment

Chaplin talán legnépszerűbb filmje (előzetes itt) a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus, ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba – majd a futószalagnál végzett monoton munka miatt a bolondokházába. Felépülése után véletlenül belesodródik egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek… Charlie kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait, a „sorok között” egy ijesztő képet vizionálva az elgépesedő társadalomról.

Habár ’36-ban már létezett hangosfilm és ez volt az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy groteszk dalban, a szakértők mégis ezt a filmet tartják “az utolsó nagy némafilm-komédiának”, amivel lezárult Hollywood egy nagy korszaka. Az 1936-ban készül filmtörténeti klasszikusa most több, mint 80 év után tér vissza, digitálisan felújítva. A Modern idők május 25-től lesz újra látható a magyar mozikban.

Forrás: Pannonia Entertainment

Ajánlott videó

Olvasói sztorik