Kultúra

Elképesztő látványorgia a Setét Torony előzetese

Megérkezett a Stephen King regénysorozatán alapuló mozi trailere, amelyben a fegyverforgató hőst alakító Idris Elba viszi a prímet.

A 2008-as A tetovált lány forgatókönyvéért BAFTA-díjra is jelölt Nikolaj Arcel rendezésében készül a The Dark Tower című fantasy kalandfilm, amely Stephen King nyolcrészes regényciklusát: A Setét Tornyot fogja feldolgozni. Évekig bizonytalan volt, hogy egyáltalán lesz-e valami a produkcióból, amelyet aztán tavaly hivatalosan is elkezdtek forgatni és miután már az utómunkálatokat tapossa, nemrégiben érkezett belőle néhány fotó, ma pedig előbb megjelentek  az első képsorok, majd végül befutott az első előzetes is.

A King-könyveket némi módosításokkal feldolgozó A Setét Torony hőse az Idris Elba által megformált Roland Deschain nevű revolverzsonglőr lesz, aki a valamennyi létező és lehetséges világ középpontját jelentő tornyot védelmezi a titokzatos fekete ruhás férfitól (Matthew McConaughey), aki gyakorlatilag maga a megtestesült gonosz. Az adaptációban Elba és McConaughey mellett pedig Katheryn Winnick, Dennis Haysbert, Abbey Lee, Jackie Earle Haley és Fran Kranz alakítják a mellékszereplőket.

A Setét Torony egy nappal az amerikai bemutató előtt: július 27-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik