Kultúra

Még két napig lehet szavazni a Libri irodalmi díj döntőseire

A közönség április 30-ig döntheti el, hogy ki nyerje 2017-ben a Libri irodalmi közönségdíjat.

A Libri által 2016-ban alapított díj az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A tavaly megjelent és a díj követelményeinek megfelelt 132 tény- és szépirodalmi könyvből 88 neves közéleti személyiség szavazata alapján alakult ki a 10-es lista, amelyre a zsűri mellett március óta a közönség is szavazhat.

A tavalyi év könyvterméséből 132 tény- és szépirodalmi könyv felelt meg a díj követelményeinek, amiből 88 neves közéleti személyiség, művész, író, és tudós szavazata alapján alakult ki a 10-es lista, amire a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat. A díjátadó gálán a döntős szerzők részvételével derül ki, mely könyvek kapják a nívós elismeréseket, a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

A Libri irodalmi díj első körös szavazásán részt vett többek között Al Ghaou Hesna, Barabás Éva, Bombera Kriszta, Csákányi Eszter, Danks Emese, Duboczky Gergely, Enyedi Ildikó, Fáy Miklós, Gaborják Ádám, Hajdu Szabolcs, Herczku Ágnes, Horváth Gergely, Hományi Péter, Király Júlia, Mészáros Sándor, Ruff Orsolya, Schilling Árpád, Zacher Gábor és Veiszer Alinda is.

A közönség és a zsűri a következő 10 könyvből választhatja ki a 2017-es Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj győztesét:

  1. Jászberényi SándorA lélek legszebb éjszakája
  2. Kepes AndrásVilágkép
  3. Krasznahorkai LászlóBáró Wenckheim hazatér
  4. Nádas PéterAz élet sója
  5. Németh GáborEgy mormota nyara
  6. Térey JánosŐszi hadjárat
  7. Szabó T. AnnaTörésteszt
  8. Varró DánielMi lett hova?
  9. Závada PálEgy piaci nap
  10. Zoltán GáborOrgia

A közönség április 30-ig szavazhat, tehát több már csak két napja van arra, hogy kiválassza kedvencét a Libri irodalmi díj oldalán.

A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, ami a Libri irodalmi díj 10 döntős könyvéből áll össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj ünnepélyes díjátadója május 15-én lesz.

A díjról, a 132 könyvről és a jelöltekről további információt a Libri honlapján és Facebook-oldalán találsz.

Forrás és fotó: Libri Bookline

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!