Kultúra

Különleges gyerekszínház nyílik Budapest szívében

Holnaptól vár mindenkit a Hatszín Teátrum, amely a hétvégén két Janikovszky-íráson alapuló darabot is színpadra állít.

A Hatszín Teátrum elsősorban gyerekszínház, de a felnőttek igényes szórakozásának is helyszíne lesz. A VI. kerület Jókai utca 6. szám alatt új kulturális tér jön létre, ahol a színház mellett könyvesbolt és kávézó várja a látogatókat április 22-től.

Mivel a Hatszín Teátrum minden korosztályt vár, ezért ennek megfelelően állították össze a repertoárt.

A 0-3 éves korosztálynak “beavató színházzal” teszik örök első élménnyé az első színházi találkozást, május 27-én délelőtt a Bozsik Yvette társulat Négy évszak című produkciójával várják a legkisebbeket.

2017. április 23-án lesz Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő születésének 91. évfordulója. Egy, az írónő könyveiből születő ősbemutató kerül színre a Hatszín Teátrum színpadán, címe: Az úgy volt… Az előadást a 8-12 éves korosztály számára ajánlják. A következő héten már az opera világába kalauzolja el a kicsiket Nógrádi Gergely operaénekes, kántor és író, aki 2017. februárjában a Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete kitüntetést kapta Washingtonban. Az operabeavató sorozat első darabja, amelyet megismertetnek a gyerekekkel, a Varázsfuvola lesz. A Gyerünk az Operába! Gyerünk Operanciába! című előadást az 5-12 éves korosztály számára ajánlják.

Hatszín Teátrum

A felnőttek számára ebben az évadban 3 produkciót is ajánl a Hatszín Teátrum:

  1. Április 22-én Janikovszky felnőtteknek szánt írásaiból kerül színre A lemez két újabb oldala című produkció Horváth Lili, Fullajtár Andrea, Elek Ferenc és Scherer Péter tolmácsolásában.
  2. Május 18-án a szegedi Genéziusz Színház vendégjátéka, a Good day today! című produkció kerül bemutatásra, amelyben megtörtént események alapján hangzanak el monológok gyermekbántalmazásról. Az előadást egy “mini-konferencia” követi, Pólus Enikő (mentálhigiénés szakember), a Me-Se-Kő, Balatoni József (pedagógus) a Jocó bácsi világa és Németh Barbara (gyermekjogi szakértő) a Hintalovon Alapítvány részvételével.
  3. Május 27-én az irodalmi csemegéket kedvelőket várja a Hatszín Teátrum a Dilettánsok, dilettánsok! Egy este a magyar irodalom legrosszabb verseinek és méltán elfeledett klasszikusainak társaságában készült estre. A fűzfaverseket Nádasdy Ádám szakértő rezüméje mellett Kovács Patrícia, Bendek Miklós és Ónodi Gábor mondják el.

További információt a Hatszín Teátrum weboldalán és Facebook-oldalán találsz. A Hatszín előadásaira jegyek a www.jegy.hu oldalon és a helyszínen személyesen vásárolhatók.

Forrás: Hatszín Teátrum

Ajánlott videó

Olvasói sztorik