Kultúra

Felemelő klip készült a Pál utcai fiúk-előadás betétdalához

A videóban a Vígszínház fiatal színészei adják elő a Mi vagyunk a Grund című lelkesítő számot.

A múlt hónapban derült ki, hogy aranylemezes lett a Vígszínházban látható A Pál utcai fiúk hanganyagából készült kiadvány, amelyen az előadás slágerévé vált Mi vagyunk a Grund című szám is szerepel. A Molnár Ferenc regényéből adaptált zenés játék tavalyi bemutatója óta hatalmas népszerűségnek örvendő dalhoz nemrégiben videoklip is készült, melyet a Vígszínház Youtube-ján immár online is megtekinthetünk.

Marton László rendezésében színpadra állított előadásban a Vígszínház fiatal tehetségi éneklik a Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalokat, köztük a fenti Mi vagyunk a Grundot is. Bokaként Wunderlich Józseftől hallhatjuk, hogy “Éljen a Grund!”, Nemecsekként Vecsei H. Miklós a nagy füvészkerti fürdése után becsületről és bátorságról énekel, Áts Feriként pedig Józan László veszi fel a vörös inget.

A mostanáig már közel 60 ezer néző által megtekintett darabot a világhírű regény alapján Grecsó Krisztián írta, munkáját Radnóti Zsuzsa dramaturg segítette, a koreográfus pedig Horváth Csaba volt.

Forrás: Vígszínház

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik