Kultúra

Mégis benne lehet Leia a Star Wars 9-ben

A váratlan fordulatról a néhai Carrie Fisher testvére beszélt egy interjúban.

Mint ismeretes, december 27-én távozott az élők sorából az utánozhatatlan Carrie Fisher, aki a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként vált legendává. A Walt Disney és a Lucasfilm tervei szerint Fisher karaktere a Star Wars: Az ébredő Erővel indult új trilógia mind a három epizódjában  szerepelt volna.

A színésznő váratlan halála azonban új kihívás elé állította a készítőket, melyek ugyan az idén érkező Star Wars VIII-hoz leforgattak minden jelenetet Fisherrel, de a még csupán formálódó cselekményű kilencedik részhez már nem készült egy snittje sem. A stúdiók már januárban bejelentették, hogy Carrie Fisher iránti tiszteletből nem fogják őt CGI segítségével feltámasztani az utolsó részben, mire most a színésznő fivére egy interjúban megszellőztette, hogy Leia mégiscsak visszatérhet majd a saga utolsó részében.

A jelenleg zajló Los Angeles-i TCM filmfesztivál megnyitóján nyilatkozó Todd Fisher elárulta, hogy

ő és a nővére lánya, Billie Lourd egyaránt áldásukat adták a Disney-nek és a Lucasfilmnek arra az ötletre, hogy CGI helyett a színésznő halála előtt rögzített felvételekkel szerepeltessék őt a Star Wars IX-ben.

Mind a ketten azt reagáltuk, hogy “Egyáltalán miért vennétek őt ki a filmből, ha megoldható, hogy benne legyen? Szóval a válasz az, hogy ne vegyétek.” Ő legalább annyira része az Star Warsnak, mint bármi más, és úgy gondolom, hogy a jelenléte mostanára még erősebbé vált. Akárcsak a filmekben Obi-Wan, aki a halálát követően még erősebb lett. Az az érzésem, hogy ugyanez történt Carrie-vel is. Ezért úgy hiszem, tovább kell vinni az örökségét.

– fogalmazott Todd Fisher, aki azt nem részletezte, hogy a stúdiók pontosan milyen felvételekkel “hoznák vissza” Leiát a saga utolsó részében. Mindenesetre több, mint valószínű, hogy a decemberben érkező Star Wars: Az utolsó Jedik forgatásán felvett és a nyolcadik epizódhoz fel nem használt snittekről van szó.

A Walt Disney és a Kathleen Kennedy vezette Lucasfilm tehát továbbra sem tervezi megismételni azt, amit éppen a színésznő halálát megelőzően a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben tettek, azaz CGI alkalmazásával jelenítették meg a fiatal Leia hercegnőt. Azzal a megoldással ellentétben sokkalta szimpatikusabb az új elképzelésük, amellyel feltehetően Carrie Fisher rajongótábora is kibékülne.

Forrás: New York Daily News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik