Kultúra

Nagyszabású Puskás-filmet készítenek Andy Vajnáék

A kormánybiztos jelentette be, hogy mozifilmet forgatnak a leghíresebb magyar labdarúgóról.

A világhírű Puskás Ferencről készít filmet Andy Vajna producer és Joe Eszterhas, a magyar származású amerikai forgatókönyvíró.

– közölte a filmügyi kormánybiztos, aki producerként vesz részt a produkció tető alá hozásában.

Producerként régóta gondolkodom azon, hogyan lehetne a leghíresebb magyar labdarúgóról, Puskásról egy izgalmas, a közönségnek is érdekes filmet készíteni. Elkezdtük a munkát Joe Eszterhasszal, aki már dolgozik a film forgatókönyvén. Joe-val remek csapat vagyunk, több filmet készítettünk már közösen, legutóbb a Szabadság, szerelem filmen dolgoztunk együtt.

– jelentette be Andy Vajna, aki azt is megerősítette, hogy a film “magánfinanszírozásban” fog forogni.

A Puskás-film forgatókönyvét író Joe Eszterhas magyar származású amerikai író és producer, többek között az Elemi ösztön, a Flashdance és a hírhedt Showgirls fűződik a nevéhez. 2012-ben Vajna és a Magyar Nemzeti Filmalap meghívására mesterkurzust tartott Budapesten.

Puskást a világon mindenhol ismerik, sok helyen még a mai napig Magyarországról Puskás neve jut először az emberek eszébe. Itt volt az ideje, hogy a Puskás életéről film készüljön. Egyelőre dolgozunk az ötleten, sok a nyitott kérdés, de mindenképpen egy nagyszabású nemzetközi, magánfinanszírozású produkcióban gondolkodunk.

– idézte a közlemény Vajnát, akinél nem teljesen új keletű a Puskás-film ötlete. Köbli Norbert tavaly arról mesélt az Indexnek, hogy ő is készített egy forgatókönyvet a legendás focista életéről. Az akkori szkript a Puskás-hagyatékot kezelő Szöllősi György felkérésére született, az ő vázlata alapján.

Puskás Ferencről a mai napig csupán egy alkotás készült: a 2009-ben bemutatott Puskás Hungary című dokumentumfilm. Vajna producerként legutoljára éppen a 2009-es Szabadság, szerelmet jegyezte, amely ugyancsak Eszterhas forgatókönyvírói közreműködésével készült.

Forrás: Index, MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik