Kultúra

Lemarad Cannes-ról Christopher Nolan háborús filmje

Az eredeti tervvel ellentétben végül mégsem lesz látható a filmfesztiválon az év egyik szenzációjának ígérkező Dunkirk.

Eldőlt, hogy Christopher Nolan második világháborús új filmjét nem fogják vetíteni az idei cannes-i filmfesztiválon, mert a Dunkirk című alkotás egész egyszerűen nem fog elkészülni a nemzetközi mustráig

– ezt maga a rendező jelentette be, véget vetve a produkció esetleges cannes-i szereplésével kapcsolatos találgatásoknak.

A film a francia partokon, Dunkerque-nél 1940 májusában bekerített több mint 330 ezer szövetséges katona kimenekítésére indított Dinamó hadművelet végrehajtásának történetét dolgozza fel. A magyar mozikba majd júliusban megérkező Dunkirk (szinkronos előzetes itt) igencsak tetszetős társulatot fog felvonultatni, ugyanis az egyik főszereplőt, egy Farrier nevű vadászrepülőgép-pilótát megformáló Tom Hardy mellett a tavaly Oscar-díjjal kitüntetett Mark Rylance, továbbá az ötszörös Oscar-jelölt színész-rendező Kenneth Branagh és Nolan egyik kedvenc színésze, Cillian Murphy is szerepel a filmben.

A 70. cannes-i filmfesztivált május 17. és 28. között rendezik, a zsűri elnöke idén a seregszemlén négyszer is díjazott Pedro Almodóvar lesz. A hivatalos programot április 13-án jelentik be Párizsban.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik