Kultúra

Megvan, hogy mikor mutatják be az új Dr. Dolittle-t

Ugyan még el sem kezdték forgatni, de a stúdió már kitűzte a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő film premierdátumát.

Éppen egy héttel ezelőtt érkezett a nagy hír, miszerint korunk egyik legkarizmatikusabb hollywoodi színésze: Robert Downey Jr., kapta meg a címszerepet az új Dr. Dolittle-filmben, amelyet a Traffic forgatókönyvéért Oscar-díjat nyert Stephen Gaghan fog írni és rendezni.

Miután a projekt még erősen gyerekcipőben jár, azt lehetett hinni, hogy eztán egy jó darabig nem lesz előrelépés és új hír sem érkezik a The Voyage of Doctor Dolittle (Dr. Dolittle utazása) című produkcióval kapcsolatban, erre a filmet készítő Universal Pictures most váratlanul bejelentette, hogy

kitűzték a premierdátumot, amely 2019. május 24-én lesz.

A Hugh Lofting író 1920-as évekbeli gyerekkönyvei ihlette újabb Dr. Dolittle-filmről már tudjuk, hogy nem remake lesz, és nem is folytatás, hanem a korábbiaktól teljesen független produkcióként készül.

Korábban több hollywoodi is sorban állt az új Dr. Dolittle-filmterv jogaiért, ám végül a Universal nyerte a licitversenyt, lenyomva a 20th Century Foxot, amely az eredeti, 1967-es Doctor Dolittle-t, illetve az Eddie Murphy főszereplésével készült 1998-as feldolgozást és annak 2001-es folytatását is készítette.

A Universal mellett Downey produkciós cége: a Team Downey közreműködésével készülő The Voyage Of Doctor Dolittle forgatása várhatóan az év második felében, avagy 2018 elején veszi majd kezdetét.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik