Kultúra

Idén ismét színészek olvassák fel a legmenőbb könyveket

A 2017-es Irodalom Éjszakáján, melynek keretében 22 helyszínen 22 kiváló művész fog felolvasni az érdeklődőknek.

A tavalyi nagy siker után március utolsó napján ismét különleges kulturális happening költözik Budapest belvárosába:

az Irodalom Éjszakáján kortárs világirodalmi szerzők művei V. és IX. kerületi helyszíneken, többek között az Új Városházán, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban kelnek életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.

Facebook

A rendezvény egyik helyszíne a Katona József Színház, az irodalmi műveket pedig a Katona társulatának tagjai olvassák fel. A 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen 8 alkalommal.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Az Irodalom Éjszakáján minden érdeklődő maga állíthatja össze az útvonalat, programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán.

Időpont: március 30., péntek, 19:00-23:00

Helyszín: Budapest, V. és IX. kerület – különböző helyszínek

A részletes program és a helyszínek listája az Irodalom Éjszakája oldalán lesz elérhető március 20-tól.

Forrás: Katona József Színház

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik