Kultúra

Lehidalsz A Karib-tenger kalózai 5 új előzetesétől

Már az előző sem volt gyenge, de az új kedvcsináló alapján ez rész lesz a franchise legmeghökkentőbb darabja.

A múlt hónap elején került fel a világhálóra az Espen SandbergJoachim Roenning páros rendezésében készülő A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) első teljes előzetese, amely bizony nem is okozott csalódást, hála a roppant izgalmasnak ígérkező sztorinak és a bitang erős látványnak. Most, alig egy hónappal később pedig már itt is van a vadiúj poszter és a második trailer, amelynek utóbb sikerült még várósabbá tennie a kalózos filmsorozat ötödik részét.

Walt Disney Pictures

A már korábban közzétett rövid szinopszis szerint az új részben Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) szerencséje ismét megfordul, midőn a félelmetes Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette halott tengerészek kísértetei megszöknek Az Ördög Háromszögéből, és eltökélik, hogy végeznek minden egyes élő kalózzal, aki csak a tengereket járja.

A szellemek elsődleges célpontjává váló Jack Sparrow egyetlen esélye a túlélésre a legendás Poseidon Szigonyának megszerzése, csakhogy ehhez kénytelen szövetséget kötni egy Carina Smyth nevű agyafúrt és gyönyörű csillagásszal (Kaya Scodelario), illetve egy Henry nevű önfejű matrózzal (Brenton Thwaites), aki a Királyi Haditengerészetben szolgál. Sparrow és új társai a Fekete Gyöngy helyett egy Haldokló Sirály nevű apró és ócska hajón vágnak neki a szigony felkutatásának, miközben a nyomukban Salazar személyében Jack eddigi legkönyörtelenebb (és leginkább legyőzhetetlen) ellenfele lohol.

Sparrow figurája mellett a filmben visszatér még az új kedvcsinálóban is látható Geoffrey Rush, mint Barbossa kapitány, Orlando Bloom mint a halhatatlanná vált William Turner, Kevin R. McNally, mint Mr. Gibbs, illetve Stephen Graham is, mint az Ismeretlen vizeken című negyedik filmben megismert Scrum.

A Karib-tenger kalózai 5 május 25-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik