Kultúra

Kiderült, miről fog szólni A Karib-tenger kalózai 5

Mármint persze azon felül, hogy Jack Sparrow ismét komoly pácba kerül majd.

Még október elején érkezett meg az Espen SandbergJoachim Roenning páros rendezésében készülő Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales címet viselő, hazánkban viszont majd a siralmasan lebutított A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja címen futó ötödik kalózos kalandfilm teaser trailere, ám azóta nem tudtunk meg többet a produkcióról. Most azonban a Walt Disney hivatalosan is közzétette a rövid szinopszist, amelyben némiképp körvonalazódik, hogy miről is fog szólni a tavasszal érkező film.

Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) szerencséje ismét megfordul, midőn a félelmetes Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette halott tengerészek kísértetei megszöknek Az Ördög Háromszögéből, és eltökélik, hogy végeznek minden egyes élő kalózzal, aki csak a tengereket járja. A szellemek elsődleges célpontjává váló Jack Sparrow egyetlen esélye a túlélésre a legendás Poseidon Szigonyának megszerzése, csakhogy ehhez kénytelen szövetséget kötni egy Carina Smyth nevű agyafúrt és gyönyörű csillagásszal (Kaya Scodelario), illetve egy Henry nevű önfejű matrózzal (Brenton Thwaites), aki a Királyi Haditengerészetben szolgál. Sparrow és új társai a Fekete Gyöngy helyett egy Haldokló Sirály nevű apró és ócska hajón vágnak neki a szigony felkutatásának, miközben a nyomukban Salazar személyében a jó öreg Jack eddigi legkönyörtelenebb ellenfele lohol.

– áll az összefoglalóban, amely ugyan több kérdést is felvet, de nem hangzik rosszul. A franchise főhősét újra megformáló Depp mellett A Karib-tenger kalózai: A világ végén végjátékában a Bolygó Hollandi halhatatlan kapitányává vált Will Turnerként Orlando Bloom is visszatér az új részben. A film első kedvcsinálójában a nevezett páros helyett még csupán a rettenetes Salazar kapitány tűnik fel, aki viszont kétségtelenül hátborzongató lesz Javier Bardem előadásában.

Sparrow és Turner figurája mellett a filmben visszatér még Geoffrey Rush, mint Barbossa kapitány, Kevin R. McNally, mint Mr. Gibbs, illetve Stephen Graham is, mint az Ismeretlen vizekenben megismert Scrum. Az új kalózos kaland május 25-én fog a mozikba kerülni.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik