Kultúra

Ismét beleshetünk Thor hétköznapi életébe: hiába az asgardi ereklyék, nem tud lakbért fizetni

Úgy látszik a Marvel marketingesei nem tudnak leállni a vicces promovideókkal. A Doctor Strange bakivideó után most ismét Thor hétköznapi életébe tekinthetünk be, a korábbi Team Thor vírusvideó folytatásaként.

A harmadik Thor-film idén októberben érkezik a moziba, melyre humoros áldokumentum-videókkal próbálják felhívni a figyelmet. Az első ilyen videó még az Amerika Kapitány: Polgárháború után jelent meg, és azt mutatja be, mit csinált Thor a Polgárháború eseményeinek ideje alatt. Az erőteljesen ironikus történet szerint Thor a sokszoros világmegmentés után úgy érezte, szüksége van egy kis pihenőre, ezért Ausztráliába ment és ott összeköltözött egy Darryl nevű fickóval. Az együttélés nem zajlik zökkenőmentesen, ugyanis az exhibicionista szuperhős furcsa szokásaival és önfejűségével eléggé az agyára megy a hétköznapi irodai munkás Darrylnek.

Thor még Hulkkal is összefut egy kávéra, amikor kiderül, hogy amíg Vasember a nagy zöld óriást mindenáron be akarja szervezni a csapatába, addig Thorral “nincs ideje” felvenni a kapcsolatot. A szőke félisten sértettségében kijelenti, hogy akkor majd alapít egy saját csapatot “Team Thor” néven, amelynek ő és Darryl lesznek a tagjai. Ennek a videónak a folytatásaként érkezett egy új rész Team Thor: Hol vannak most? címen.

A videóból kiderül, hogy Thornak problémai vannak a lakbér kifizetésével, ugyanis Darryl nem akarja elfogadni a fizetőeszközként felkínált különféle asgardi ereklyéket. A félisten közli lakótársával, hogy az asgardi pénzérmék darabonként megérnek vagy egybrizillió amerikai dollárt, úgyhogy menjen csak ki a bolhapiacra és írja ki egy táblára, hogy Thor asgardi ingóságait árulja, és mivel Thor egy celebnek számít, az emberek bizonyosan kapkodni fognak értük. Amikor Darryl félénken megjegyzi, hogy talán Thornak ideje lenne szereznie egy munkát, a szuperhős teljesen felháborodik, és kijelenti, hogy neki van munkája, mégpedig az, hogy megmentse a bolygót. Ezután kiparodizálja a szellemi munkát végző Darrylt, mondván

A tudás nem hatalom – bicepszére mutatva – EZ a hatalom. Az agy egy izom, így én be vagyok borítva aggyal.

Végül azzal zárja a vitát, hogy közli, ideje szerezniük egy szolgálót, majd kibiciklizik a szobából.

A Thor: Ragnarok filmet egyébként Taika Waititi rendezi, akinek egyik leghíresebb filmje, a Hétköznapi vámpírok pont ugyanarra az áldokumentumfilmes humorra épít, mint a Thor-videók. Bár nem reménykedhetünk abban, hogy a leglaposabbnak számító Thor történetszálból agyament vígjátékot csinálnak, azért a Waititi-féle rendezés nagy eséllyel lazább és szórakoztatóbb lesz, mint a korábbi Thor-filmek. Chris Hemsworth pedig legalább annyira jó komikus színész, mint amennyire jóképű, úgyhogy remélhetőleg érkezni fognak még ilyen szórakoztató Team Thor videók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik