Kultúra

Eldőlt: folytatódik a Szupercella

Megtalálta rendezőjét a második rész, amelyben már a Schwarzenegger - Stallone duó egyike is garantáltan benne lesz.

Bár nem lett egy nagy film, a két húzónév: Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger miatt 2013-ban világszerte 137 millió dollárt termelt a csupán 25 millióból forgatott Szupercella (Escape Plan) című börtönös akciófilm, ezért aztán nem meglepő módon azóta is pedzegették, hogy valamikor jöhetne a folytatás.

A projekttel kapcsolatban eddig nagy volt a bizonytalanság, azonban ennek immáron vége, ugyanis az alapfilmet jegyző Emmett/Furla/Oasis Films nevű produkciós cég a kínai Leomus Pictures stúdióval társulva bejelentette, hogy készül a sequel, amelynek élére

a Mentőakció és a Marauders című Bruce Willis-mozikat is jegyző Steven C. Millert szerződtették rendezőnek. Miller leleplezése mellett egyelőre annyi biztos, hogy az első rész forgatókönyvét is társíró Miles Chapman kezdte el kidolgozni a szkriptet, amelynek fókuszában ismét a Stallone által megformált Ray Breslin figurája fog állni. Ebből következik az is, hogy

Sly-jal már meg is állapodtak a készítők, azaz a 70 éves akciólegenda biztosan visszatér majd a második részben.A The Tracking Board értesülései szerint Scharzeneggerrel is tárgyalásokat folytatnak, és miután a két veterán színész szívesen dolgozna újra együtt, jó esély mutatkozik arra, hogy az Arnold-féle Emil Rottmayer karakterét is viszont láthatjuk majd a Szupercella 2-ben.

Mindemellett a még formálódó cselekményt ugyan egyelőre homály fedi, de annyi már most biztosnak tűnik, hogy a Leomus Pictures érintettsége miatt némi kínai vonatkozása is lesz majd a sequelnek, ugyanis azzal az ázsiai mozis piacot is megakarják célozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik