Kultúra

Itt egy bizarr részlet az új kannibálhorrorból

A Raw első filmklipjéből kiderül, milyen is egy igazi vérfürdő a francia tinédzserek értelmezésében. Videó.

Julia Ducournau első nagyjátékfilmjeként készült még tavaly a Raw (Nyers) című horror, amely előbb megjárt több, mint egy tucat rangos filmfesztivált, mígnem aztán a Focus Features meglátta benne a fantáziát és felkarolta a filmet. Az alkotást hamarosan bemutatják majd a tengerentúli mozikban, melynek apropóján a hónap közepén érkezett első előzetesekkel el is kezdték reklámozni a filmet. Ennek keretében jelent meg belőle az első részlet is, amely ugyan véresnek véres, de a félelmetestől nagyon messze van.

A Raw (előzetes itt) főhőse a 16 éves Justine (Garance Marillier), aki állatorvos szeretne lenni és miután felveszik a suliba, ahová mindenáron beakart jutni, az ottani szabályoknak megfelelően a leendő évfolyamtársaival együtt a fent látható bizarr beavatási szertartáson kell részt vennie. Az eredetileg vegetáriánus Justine számára felkavaró élményt követően valami megváltozik benne és eluralkodik rajta a nyers hús utáni csillapíthatatlan vágy, amelynek hatására rövidesen borzalmasabbnál borzalmasabb tettekre vetemedik.

Az ismeretlen, fiatal színészekkel forgatott és a tavalyi nemzetközi seregszemléken az egekig magasztalt Raw március 10-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik