Kultúra

Már a trailerét is fáj megnézni az új kannibálhorrornak

Iszonyat durva előzetest kapott a Raw című produkció, amely máris bejelentkezett az év legbrutálisabb mozija címért.

Bizonyos Julia Ducournau első nagyjátékfilmjeként készült még tavaly a Raw (Nyers) című horror, amely előbb megjárt több, mint egy tucat rangos filmfesztivált, mígnem aztán a Focus Features meglátta benne a fantáziát és felkarolta a filmet. Utóbbiból az következik, hogy Ducournau alkotását hamarosan bemutatják majd a tengerentúli mozikban, melynek apropóján most hirtelen nem is egy, hanem két előzetest kapott. Ezek közül a lightos nem különösebben szörnyű, ellenben a korhatáros változat határozottan sokkoló.

Focus Features
Focus Features

A Raw cselekménye viszonylag egyszerű: főhőse a 16 éves Justine (Garance Marillier), aki állatorvos szeretne lenni és miután felveszik a suliba, ahová mindenáron beakart jutni, az ottani szabályoknak megfelelően a leendő évfolyamtársaival együtt egy durva beavatási szertartáson kell részt vennie. A vegetáriánus Justine számára roppant felkavaró élményt követően valami megváltozik benne és eluralkodik rajta a nyers hús utáni csillapíthatatlan vágy, amelynek hatására rövidesen borzalmasabbnál borzalmasabb tettekre vetemedik.

Hiába: nem semmi a korhatáros előzetes, ezért összehasonlításképp érdemes megnézni a nézőbarát verziót is, amely olyan, mintha nem is ugyanazt a produkciót harangozná be:

Az ismeretlen, fiatal színészekkel forgatott és a tavalyi nemzetközi seregszemléken az egekig magasztalt Raw március 10-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik