Kultúra

A Zsivány Egyes átlépte az egymilliárd dolláros bevételt

Azonban ezzel még mindig csupán 2016 negyedik legprofitálóbb produkciója.

Ugyan a mozikban már messze nem hasít úgy, mint egy hónappal ezelőtt, ám közben továbbra is gyűjti a dollármilliókat a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, amely

a hétvégén átlépte az egymilliárd dolláros (289 milliárd forintos) globális bevételt – jelentette be a Walt Disney.

Az első Star Wars-spinoffként született Zsivány Egyes mozis forgalmazása 39. napján érte el az egymilliárd dolláros küszöböt. A Gareth Edwards rendezésében készült sci-fi Észak-Amerikában 512,2 millió dollárt (148 milliárd forintot), a többi piacon pedig összesen 499,1 millió dollárt (144,2 milliárd forintot) keresett eddig a jegybevételekből.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a Disney-nek ezzel már négy 2016-ban bemutatott produkciója került be az exkluzív milliárdos klubba: a tavalyi év legsikeresebb produkciója címmel büszkélkedő Amerika Kapitány: Polgárháború 1,153 milliárd dollárral, a Szenilla nyomában 1,028 milliárd dollárral, a Zootropolis – Állati nagy balhé 1,024 millió dollárral, és mostanra a Zsivány Egyes 1,011 milliárd dollárral.

Szépen termel tehát a Zsivány Egyes, azonban a 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő teljesítményétől még mindig messze elmarad, ugyanis a saga hetedik epizódja világszerte 2,068 milliárd dollárt harácsolt. A Disney illetékesei szerint nem is valószínű, hogy a Zsivány Egyes valaha is el tudja majd érni ezt a brutális eredményt.

Forrás: The Hollywood Reporter via MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik