Kultúra

Sosem találod ki, hogy melyik jelenet került bele utólag a Zsivány Egyesbe

Annyit segítünk, hogy kicsit több benne az akció, mint a szöveg. Vigyázat: spoilerek!

Manapság már közel sem hasít annyira a mozikban, mindazonáltal világszerte továbbra is beszédtéma a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, hovatovább a sokat rebesgetett újraforgatásai, amelyekkel kapcsolatban most új részletre derült fény.

Azt már december óta tudjuk, hogy a súlyos újraforgatások még tavasszal elterjedt híre utóbb mégiscsak igaznak bizonyult, hiszen már az előzetesekben is számos olyan pillanat akadt, amelyek végül nem kerültek bele a filmbe. Arról ugyanakkor eddig nem érkezett info, hogy pontosan mely, avagy melyek azok a jelenetek, amelyek az újraforgatások során készültek. Márpedig mostantól biztos, hogy a Lucasfilm stábja valóban forgatott ilyen szcénákat, ugyanis a filmet vágó John Gilroy a Yahoo Movies-nak elárulta, hogy

utólag forgatták le Darth Vader filmvégi akciójelenetét.

Vader jelenete, amelyben megjelenik a hajón és elintézi azokat a lázadó katonákat, eredetileg nem lett volna benne a filmben. Utólag adtuk hozzá és koncepcióba is utólag helyeztük. Az egy nagyon jó kiegészítés lett, arról nem is beszélve, hogy szerintem a rajongók is imádják.

– mondta Gilroy, akivel nem lehet nem egyetérteni, hiszen a Zsivány Egyes legváratlanabb, de kétségkívül legelképesztőbb és legnépszerűbb jelenetéről beszélünk.

A két BAFTA-díjra is jelölt Gilroy arról ugyan nem beszélt, pontosan hogyan zárták volna le a filmet a Vader-parádé nélkül, mindenesetre arra ő is rámutatott, hogy ez a “kiegészítés” nemcsak a produkció már egyébként sem gyenge végjátékát koronázta meg, de magát a befejezést is olyanná tette, hogy az szorosabban kapcsolódik az 1977-es Star Wars: Egy új remény elejéhez. Akárhogy is, a fokozatosan lelepleződő módosítások fényében a kész film mellett ma már a Zsivány Egyes trailereit és a kisfilmjét is más szemmel nézzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik