Kultúra

Nézd meg, hogyan támasztották fel a Zsivány Egyes halott szereplőjét!

Látványos és, nem utolsósorban, érdekes riportot tettek közzé Tarkin kormányzó, azaz Peter Cushing életre keltéséről.

Lassan eltelik egy hónap a legújabb Csillagok Háborúja-film bemutatója óta, ezért reméljük, nem spoilerezünk nagyot ezzel a cikkel. De, akik még nem látták a mozit, és nem akarnak részleteket megismerni a történetből, azok

ne olvassanak innen tovább!

A többieknek viszont feltétlenül ajánljuk, hogy nézzék meg a lenti videót. Ebben az ABC’s Nightline című műsornak a vizuális effektusokért felelős Industrial Light & Magic szakemberei mutatják meg, hogyan keltették életre a gonosz Tarkin kormányzót, azaz Peter Cushingot.

Mint ismert, a karaktert eredetileg 1977-ben megformáló idős színész 1994-ben meghalt. A Zsivány Egyes készítői így engedélyt kértek az örökösöktől, hogy számítógéppel generált mását a vászonra vihessék. A feladat nem volt egyszerű: Cushing korábbi színészi játékát, gipszmaszkját is felhasználták, illetve egy test-, arc- és hangdublőrt alkalmaztak a tökéletes illúzió megteremtése érdekében.

A filmben nemcsak Cushing digitális énje kapott szerepet, hanem a számítógéppel létrehozott fiatal Carrie Fisher is, mint Leia hercegnő. A nemrég elhunyt színésznő még megérte, hogy lássa magát az új filmben. A készítők szerint nagyon elégedett volt az eredménnyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik