Élő Kultúra

Az éneklő-táncoló Ryan Gosling mindent dominált a Golden Globe-on

Idén sajnos nem volt hazai jelölt, így jobb híján a Vajna házaspár képviselte a magyarokat a Golden Globe-on. Ryan Gosling és Emma Stone csodálatos mozija megnyerte, amit lehetett, Donald Trumpba meg Jimmy Fallonnal az élen jóformán csak az nem rúgott egyet, aki nem volt ott. A 74. Golden Globe  esélyeit itt latolgattuk, a jelöltek teljes listáját pedig erre találod.

A legjobb férfi mellékszereplő

Aaron Taylor-Johnson. Az Éjszakai ragadozókban nyújtott szerepéért kapta. Szerintem a szerkesztőségben én vagyok az egyetlen, aki kifejezetten rossznak tartja a filmet, de ő tényleg megérdemelten.

Dat szemüveg

Billy Bob Thornton felismerhetetlen ezzel a dizájnnal. Két éve volt legutóbb jelölt, akkor a Fargóért, el is vitte a díjat akkor is.

La La Land!

Az este legnagyobb esélyese már a kezdést is meghatározta: a Kaliforniai álom dalait írták át a gálára.

02:06

A Golden Globe ugyebár két fontos dologban tér el az Oscartól: egyfelől a mozifilmek között külön díjazza a drámákat és a vígjátékokat/musicaleket, másrészt pedig a mozis produkciók mellett a tévés szakma teljesítményét is díjazzák, sorozatokat, minisorozatokat, tévéfilmeket, és így tovább. Az Emmy-díj nyertesei alapján lehet ugyan következtetni, de azért biztosra venni nem lehet semmit: az ott domináló Trónok harca a Golden Globe-on jóval visszafogottabban van jelen. Az HBO-nak ezzel együtt sincsen oka panaszra, más saját gyártású dolgaik bőven szedtek jelöléseket. A nagy konkurens Netflix is szépen teljesített, a Stranger Things például nagy esélyes.

Olvasói sztorik