Élet-Stílus

Meghalt Carrie Fisher

A Csillagok háborúja Leia hercegnője 60 éves volt.

Az amerikai People magazin közölte kedden este Carrie Fisher halálhírét. A Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként ismertté vált színésznő 60 évet élt.

A színésznő lányának nevében a család szóvivője, Simon Halls a lappal közölte:

Mély fájdalommal tudatom, hogy Billie Lourd megerősítette, hogy szeretett édesanyja, Carrie Fisher reggel 8 óra 55 perckor eltávozott.  Az egész világ szerette, és nagyon hiányozni fog.

Fisher pénteken Londonból Los Angelesbe utazott, amikor a repülőgépen szívrohama lett. Leszállás után mentővel vitték egy közeli kórházba, ahol végül nem tudták megmenteni az életét.

File written by Adobe Photoshop? 4.0
Getty Images Hungary

Teljes nevén Carrie Frances Fisher 1956. október 21-én született Beverly Hillsben, Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Színészkedni a ’70-es évek elején kezdett és előbb színpadon debütált, majd 1977-ben aratott sikert a filmvásznon, amikor a Star Wars: Egy új reményben először alakította a lázadók emblematikus figuráját, Leia hercegnőt a később vele együtt legendává vált Mark Hamill és Harrison Ford oldalán.

Getty Images Hungary
Getty Images Hungary

Fisher sokáig szenvedett a hírnévtől és alkohol-, illetve drogproblémái is voltak, melyektől aztán megszabadult és egyéb kisebb szerepeket követően Ford és Hamill mellett tavaly ő is visszatért a Star Wars: Az ébredő Erő című hetedik részében. Azóta részt vett a nyolcadik epizód forgatásán is, így a jövőre érkező folytatásban is viszont láthatják majd a rajongók. Utolsó szerepét a jelenleg is forgó Wonderwell című alkotásban vállalta.

Ian West/PA
Getty Images Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik