Kultúra

A Kaliforniai álom és a Deadpool is esélyes a forgatókönyvírók díjára

A szkriptírók céhe közzétette idei jelöltlistáját, amelyen a két Arany Glóbuszra is nominált film mellett sok erős alkotás szerepel.

A hollywoodi forgatókönyvírókat tömörítő Writers Guild of America (WGA) mozifilmes és dokumentumfilmes kategóriákban is nyilvánosságra hozta jelöltjeit. A céh 69. díjátadóját február 19-én fogják megrendezni több párhuzamosan zajló ceremóniával együtt New Yorkban és Los Angelesben.

Az írói érdek-képviseleti szervezet televíziós, rádiós, újmédiás és több más kategóriában már decemberben közzétette a díjára jelölt alkotásokat. A videojátékos jelölteket jövő héten ismerheti meg a közönség – számolt be róla a Deadline.

A mozifilmes mezőny eredeti forgatókönyvei közül a Hell or High Water, a Kaliforniai álom, a Loving, A régi város és a Holdfény kapott jelölést. Az adaptált forgatókönyvek mezőnyéből pedig az Érkezés, a Deadpool, a Fences, A számolás joga vagy az Éjszakai ragadozók viheti el a trófeát.

Az írócéh három dokumentumfilm-forgatókönyvet jelölt díjára: az Author: The JT LeRoy Storyt, amely egy kitalált irodalmi alak történetét mutatja be, továbbá a nyolcvanas években Arkansasból kis híján felbocsátott atomrakéta történetéről készült Command and Controlt és az első katonai számítógépes vírusról szóló, Zero Days című munkát.

Forrás: Deadline via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik