Kultúra

Hangulatban nem lesz panasz a Trainspotting 2-re

Már önmagában az a hír, hogy folytatják a Trainspottingot, az is komoly érzelmeket generál, ki szentségtörésnek látja, mások meg alig várják, ők főleg azok, akik bíznak az eredeti szereplőgárdában, hogy ismét életre tudják hívni az ikonikus történetet. Akárhogy is állsz hozzá, a folytatás a 2017-es év egyik legnagyobb filmes eseménye lesz, ezt már most nyugodtan írásba adhatjuk. A nemrégiben érkezett előzetes és az összes eddig promó is ígéretes volt, nincs ez  másképp most azzal a pár jelenetképpel sem, amit az Empire Online tett közzé.

t2_trainspotting_emp_3

A lap következő print változata, mely december 29-én jelenik meg, ugyanis kiemelten foglalkozik a filmmel, egyebek mellett a lap négy alternatív címlappal jelenik meg, minden főszereplő kap egy sajátot, lesz benne Danny Boyle-interjú és egy halom exkluzív fotó is a filmből, ezekből osztottak meg most hármat. A lap megkérdezte a stábot arról is, hogy milyen élmény nekik visszatérni a történethez, így húsz évvek később. Nos, úgy tűnik, nem csak a rajongók izgatottak.

Sírtam. Azt gondoltam “mi a fenéért bőgök ezen?” Danny is érezte. Ewan és Ewen is érezte.  Jonny os, mind éreztük ezt a valódi érzelmi kötődést ezek között a figurák között, ebben a világban. Az az első olvasópróba… Sosem sírtam még forgatókönyvön. Soha.

– mondta el Robert Carlyle a lapnak. Ewan McGregor sem maradt közömbös. Mint fogalmazott, “igazán kurvára ideges” volt amiatt, hogy újra Renton bőrébe bújjon, az ő megformálása tette McGregort híressé. Ez azonban csak addig tartott, míg a díszletbe nem lépett. Amint elkezdték a munkát, megnyugodott.

Amint felhúztam az Adidast, rendbe jöttem. Mert én vagyok Renton, és Renton én magam. Nem kellett megtalálnom magamban – már ott volt. Nem láttam Dannyt azót, Renton nem látta a haverjait azóta. Nem élek Skóciában tizenhét éves korom óta. Ő felszívódott, én is felszívódtam. Ő visszajön, én is visszajövök. Borzasztóan sok párhuzam van köztünk, hogy úgy mondjam.

A T2 Transpotting (munka)című mozi jövő márciusban érkezik Angliába, márciusban az Államokba, hozzánk pedig épp a kettő között, egészen pontosan február 2-án.

t2_trainspotting_emp_2t2_trainspotting_emp

Fotók és forrás: Empire

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik