Kultúra

Gigabréking: jöhet a Trainspotting 2!

Danny Boyle megerősítette: a Trainspotting sequelje lesz a következő projektje. Már ha sikerül közös nevezőre hozni a vezető színészek elfoglaltságait.

A kultfilm brit rendezője a Deadline-nak beszélt arról, hogy mind a négy főszereplő, Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle is elkötelezett a rég várt folytatás leforgatása mellett.

Boyle épp új moziját, a máris szuperlatívuszokban emlegetett Fassbender-féle Steve Jobs-filmet promózza a Telluride filmfesztiválon, itt hangzott el az ominózus nyilatkozat: „mind a négy vezető színész szeretne visszatérni és megcsinálni a folytatást. Most már csak azon múlik a dolog, hogy sikerül-e összehangolni az időbeosztásukat. Komplikálja a dolgot, hogy ketten közülük amerikai tévésorozatokon dolgoznak.” És valóban: Miller az Sherlock és Watson című szériában alakítja Sherlock Holmes szerepét, míg Carlyle-nak az Egyszer volt, hol nem volt-ban van visszatérő szerepe

A Trainspotting 2-höz már forgatókönyv is készült, melyet John Hodge jegyez, és Boyle szerint nemes egyszerűséggel remek. A szkript Irvin Welsh Trainspotting-folytatásán, a Pornón alapul, és az első rész eseményei után tíz évvel veszi majd fel a fonalat. Boyle szeretné, ha a film már jövőre kijöhetne, mivel 2016-ban lesz az első rész bemutatásának 20. évfordulója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik