Kultúra

A Dűne sem ússza meg: jön a remake

És a friss értesülések szerint korunk egyik legkeresettebb hollywoodi rendezője vezényelheti le a feldolgozást.

Ismerve Hollywoodot, már meg sem lepődünk azon, hogy egy évtizedekkel korábban készült kultikus alkotást készülnek újraforgatni, ennélfogva abban, hogy mostanra hivatalosan is zöld utat kapott a Dűne-remake, jóformán nincs is semmi különös.

Ellenben az már sokkal izgalmasabb, hogy a produkciót készítő Legendary Entertainment nem mást szemelt ki a feldolgozás dirigálására, mint a Sciario – A bérgyilkos után idén az Érkezéssel is nagyot dobbantó Denis Villeneuve-öt, akivel a Variety értesülései szerint immár előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a projektről.

Nagyon régi álmom, hogy filmet forgathassak a Dűnéből, azonban hosszú és macerás folyamat megszerezni a jogokat, amely nem hiszem, hogy nekem sikerülne.

– nyilatkozta korábban Villeneuve, akinek a jogok miatt nem kell majd aggódnia, mert azok már a Legendary birtokában vannak. Miután tehát nagyon úgy fest, hogy a 49 éves kanadai rendezőé lesz a munka, így érdemes megjegyeznünk, hogy rövid időn belül két legendás sci-fivel foglalkozhat majd, hiszen a Magyarországon forgatott és a jelenleg már az utómunkálatokat taposó Szárnyas fejvadász 2-t (előzetes itt) is ő vezényelte le.

A kiváló sci-fi író, Frank Herbert zseniális regényciklusának első részéből Dűne címmel még 1984-ben a nagyszerű David Lynch forgatott mozifilmet, amelyben olyan nagy nevek alkották a szereplőgárdáját, mint Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Max von Sydow, Sean Young, Patrick Stewart, Brad Dourif, Dean Stockwell, Jürgen Prochnow és Sting.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik