Kultúra

És azt vágod, hol bóklászik Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2 trailerében?

Ha nem, mi örömest megmondjuk. Mindenesetre látszik, hogy nálunk forgatták a filmet.

Immár az utómunkálatokat tapossa a Denis Villeneuve rendezésében készülő Szárnyas fejvadász 2 (Blader Runner 2049), amelyet mint az tudvalevő, Magyarországon forgattak. A produkcióhoz tegnap kijött az első teaser trailer, amelyben ugyan sok minden nem történik, de az új és egyelőre ismeretlen nevű főszereplőt játszó Ryan Gosling, illetve a legendás Rick Deckard szerepében visszatérő Harrison Ford is felbukkan benne.

Ez nem minden, ugyanis az előzetesféle ködös (és egészségesnek semmiképp sem tűnő sárgásbarnás légkörű) poszt-apokaliptikus világában egy hazánk fiai és leányai számára ismerős épület szolgál a páros nagy találkozásának helyszínéül, amely nem más, mint

a korábbi Tőzsdepalota, majd MTV székház.

Warner Bros. Pictures
Warner Bros. Pictures

tozsdepalota1

A századelőn Tőzsdepalotának épült, aztán a Magyar Televíziónak évtizedeken át helyt adó épület már évek óta felújítás alatt áll. Feltehetően ez, illetve a grandiózussága szolgált remek ajánlólevélként Villeneuve és stábja számára, akik úgy fest, itt vették fel a sci-fi egyik legfontosabb jelenetét. Az épület egyébként (elvileg) jövőre lesz ismét bejárható.

300x250

Részletek »

A Szárnyas fejvadász 2 cselekményéről még mindig nem tudni sokat, mindenesetre a rövid szinopszis szerint a sequel 30 évvel fog a kultikus alapfilm eseményei után játszódni és a Gosling által megformált fiatal blade runner egyik nyomozása során egy rettenetes titkot fog felfedezni, amely ha kitudódik, a jövő társadalmának végét jelentheti. Az ügybe magát még jobban beleásó főhős aztán az évtizedekkel korábban felszívódott Deckardot is megtalálja, akiről jelenleg még nem tudni, hogy ellenségévé, avagy szövetségesévé válik-e majd a szárnyas fejvadásznak.

A Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő sci-fi 2017. október 6-án fog debütálni az amerikai és brit mozikban. A magyarországi premierdátum még nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik