Kultúra

Oké, hogy itt az új Star Wars, de mit kezdjek magammal a hétvégén?

Megvan már a jegyed a Zsivány Egyesre, de még nem tudod, mit csinálj a következő napokban? Segítünk! Hétvégi programajánló.

TV: X-Faktor – Finálé

Végéhez érkezik az RTL Klub idei tehetségkutatója, amelynek utolsó adásában Opitz Barbara, Mata Ricsi és a kieséstől múlt szombaton megmenekült Gorbunov Dmitrij hármasa fog harcba szállni a végső győzelemért. Most szombaton 20 órától kezdetét veszi a finálé, amelyben ismét nézők szavazatai alapján közülük kerül majd ki a 2016-os X-Faktor győztese, aki minden eddiginél nagyobb nyereményt vehet majd át. Egy luxusutazás és az egy éven át havi 1 millió forintnyi készpénznyeremény mellett ugyanis további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat.

Időpont: december 17. szombat 20:00 – RTL Klub

x-faktor-2016-finale

Mozi: Zsivány Egyes

Mi más? Végre mozikba került a filmtörténet legnagyobb hatású franchise-ának első spinoffja, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, amely időben közvetlenül az 1977-es Egy új remény között játszódik és az első Halálcsillag terveit a Birodalomtól lenyúló lázadó különítményről szól, akik egy meglehetősen színes társasággá állnak össze a filmben. Ennek megfelelően némi csapatépítést és szervezkedést, illetve a nagy heist végrehajtása előtt/közben elképesztő akciókat is láthatunk, amelyek kapcsán az utolsó előzetes is bizonyítja, hogy jó eséllyel ez produkció a Disney által felvásárolt, majd újraindított franchise eddigi legakciódúsabb installációja. – Spoilermentes kritikánkat itt olvashatod.

Koncert: Group’N’Swing a Jazzy Pubban

Dirty Swingelj a karácsony előszobájában! Az ország első számú swing és boogie zenekara, a Group’n’Swing december 17-én igazán eredeti és nem mindennapi produkcióval lép fel a Jazzy Pubban. Ez alkalommal a gengsztervilágot szerethetően mutatják be a saját dalaikon és a korszak zenéin keresztül a zenekarra oly jellemző humorral, kikacsintással. A ’20-as és ’30-as évek füstös bárjainak, lokáljainak és gengszterek búvóhelyének hangulatát idéző dalokkal most is a közönség kedvében járnak majd, sőt még az öltözékükkel is a korszakra emlékezetnek, miközben nem felejtik: hamarosan karácsony. Az extra meglepetéssel készülő zenekar szeretettel várja a nem unalmas bulikra vadászó rajongókat és a “dirty swing” kedvelőket.

Időpont: december 17. szombat 22:00 – További információ és jegyvásárlás itt.

groupnswing-koncert

Sport: Winners’ Day – Integrált szabadidősport fesztivál

December 17. 10:00 – 16:00, ELTE, Bogdánfy Úti Sportcsarnok (1117 Budapest, Bogdánfy út 10.)

Mi a wicket vagy éppen a EuroTag? A gyeplabdában az ütő melyik felével lehet a labdához érni? Milyen színű golyókkal játsszák a bocsát? Szabályos-e „bezsákolni” az irányítót? Neked is kínai? Ha igen, akkor szombaton irány a Winners’ Day, ahol bemutatják ezeket a hazánkban még kevésbé ismert, angolszász sportokat. Megismerkedhetsz a bemutatott sportágak történelmével, eszközeivel, sőt, ki is próbálhatod az amerikai focit, a dartsot, a golfot, a gyeplabdát, a ligarögbit, a krikettet, a szkandert és a bocsát. Hajrá! Bővebb információk a honlapon.

winners_day_plakat_a4_161205pw

Könyv: Jussi Adler-Olsen: Más bőrében

A skandinávok valamihez nagyon értenek, komédiában is, a krimi műfajában meg pláne ők termelik ki az utóbbi évek legerősebb bűnügyi történeteit. Mint például az óriási Q-ügyosztály sorozat, amiből már három film is készült, és úton van a többi is, és bizony mindegyik válogatottan izgalmas, bizarr bűnügyekről szól mindegyik. A szerző azonban igen termékeny író, szerencsére, és nem csak a jól kitalált Q-ügyosztállyal foglalkozik. Ez a könyve például még a világháborús Németországban játszódik, a végnapokhoz közel, ide érkezik meg két brit felderítő, hogy aztán némi félreértés során egy pszichiátriai intézetbe kerüljenek, ahol aztán mindenféle bizarr kezelésen esnek át, ráadásul az életük továbbra is folyamatosan veszélyben van. Harmadik Birodalom, orvosi kísérletek, háború, cserbenhagyás, barátság és szerelem – van itt minden, adrenalinfüggőknek tökéletes ajándék.

mas_boreben

“Fesztivál”: MikulásGyár

2016. december 02. (péntek) egész nap – 2016. december 21. (szerda) 23:59

Már az elmúlt napokban is volt rá mód, de aki még nem tette, advent utolsó hétvégéjén még ellátogathat Európa legnagyobb, legismertebb és legelismertebb szervezett karitatív akciójára, amely idén 12. alkalommal gyűjt a rászorulók számára a Felvonulási téri gyűjtőhelyen kívül a Lurdy Házban és hét vidéki helyszínen is. Az akcióban a mélyszegénységben élők számára főként tartós élelmiszert, tisztító-és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, játékot, könyvet gyűjtenek. A Lurdy Házban viszont egyéb programokra is sor kerül, a Felelős Szülők Iskolája megvalósításában ünnepi programokkal, játékokkal és színpadi koncertekkel is várják az adományozókat, lesz Manó Találkozó, bohóc és bűvész műsor és számos kézműves és fejlesztő foglalkozás is. További részletek: emitt.

mikulasgyar

Cirkusz: Dima karácsonya

A Karácsony Jézus születésének, és a szeretet ünnepe, amit érthető módon a gyerekek várnak igazán. Tiszta, kíváncsi és érzékeny lelkükről szól a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi előadása, amelyben a kis Dimitrij, vagyis Dima karácsonyi csodavilága jelenik meg  a porondon. A különböző állatszámok mellett fliegende-, akrobata- és zsonglőrprodukcióval, valamint görgő-, rúd- és levegőszámokkal várja a közönséget. Porondra lép világhírű perzs számával a többszörös fesztiváldíjas Markin-család is. További részletek itt, jegyvásárlás emitt.

tanckar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik