Kultúra

Oké, hogy jön a Mikulás, de mit kezdjek magammal a hétvégén?

Várod már a nagyszakállút, de még nem tudod, mit csinálj a következő napokban? Segítünk. Hétvégi programajánló.

TV: Godzilla

A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze leghatalmasabb szörnye (bocs, King Kong!) 2014-ben a most közelgő Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet is dirigáló Gareth Edwards rendezésében született újjá ebben a bitang látványos moziban. A pazar vizualitás mellett a film szereplőgárdája sem gyenge: a Golden Globe-díjas és Oscar-jelölt Bryan Cranston, az azóta egyaránt Marvel-hőssé avanzsált Aaron Taylor-Johnson és Elizabeth Olsen, illetve az Oscar-díjas Juliette Binoche. – Kritikánkat a szörnyfilmről itt olvashatod.

Időpont: december 04. vasárnap 18:50 – RTL Klub

Mozi: Underworld: Vérözön

Kate Beckinsale ötödszörre is Selene bőrébe bújik, hogy halomra ölje a vérfarkasokat. A frappáns Vérözön alcímű részben (előzetes itt) a bizonyos Máriusz (Tobias Menzies) személyében új vezért találó undok vérfarkasok már megint keresztbe akarnak tenni az ugyancsak undok vámpíroknak, akiktől David (Theo James) a mindig morcos Selene-hez fordul segítségért. A hősnő végül belemegy a dologba, hogy aztán valahová északra elzarándokolva olyan szuperhatalomra tegyen szert, melynek birtokában legyőzhetetlenné válik. – Az Underworld-sorozat rajongói számára kihagyhatatlannak tűnik!

Családi: Mikuláshétvége a Miniversumban

A Mikulás érkezése a kicsik és a nagyok számára is izgalmas élmény, amire minden évben boldogan készülnek a családok. Ilyenkor sok a teendő, és nem szabad semmiről sem elfeledkezni: ki kell pucolni a csizmát, meg kell írni a Mikulásnak, hogy mit szeretnétek kérni tőle, és így tovább. Éppen ezért remek alkalom a “felkészülésre” a Családi Mikuláshétvége, amelyen december 3-án és 4-én az apróságok találkozhatnak is a nagyszakállúval. A télapózás mellett a játszóházban is izgalmas programokkal várják őket, valamint azokat a kísérő felnőtteket, akik néhány órára szeretnének újra gyermekké válni.

Időpont: december 03-04 – További információ az esemény Facebook-oldalán.

Facebook
Facebook

Koncert: XVI. Nemzetközi Adventi Kórusfesztivál

Csodálatos zenekarok és kórusok koncertje a mindig lélegzetelállító, de az esti fények közepette még a megszokottnál is gyönyörűbb Szent István Bazilikában. December 3-án, azaz most szombaton este bárki részese lehet majd ennek a fantasztikusnak ígérkező zenei élménynek, ráadásul teljesen ingyen! – Ezt bizony vétek lesz kihagyni.

Időpont: december 03. szombat 19:00 – További információt a Bazilika weboldalán találsz.

Bazilika
Bazilika

Könyv: Oona és Salinger – Egy nagy szerelem Pearl Harbor előtt

Frédéric Beigbeder napjaink egyik legnépszerűbb francia szerzője. Legújabb, tényeken és legendákon, valóságos és elképzelt eseményeken alapuló sikerregénye a Zabhegyező világhírű szerzőjéről és egy világszép lány beteljesületlen szerelméről szól. A történet szerint 1940-ben New Yorkban egy J.D. Salinger nevű huszonegy éves írópalánta találkozik a tizenöt éves Oona O’Neill-lel, a legnagyobb élő amerikai drámaíró, Eugene O’Neill lányával. Mire a fiatalok között szárba szökne a szerelem, 1942 elején Salingert behívják a seregbe, hogy Európában harcoljon, Oona pedig Hollywoodba indul szerencsét próbálni.

Európa Kiadó
Európa Kiadó

Rendezvény: Tetoválók Éjszakája 2016

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Tetoválók Éjszakáját. A tetoválást kedvelő közönséget ismét a Dürlin/Dürer kert helyszínekre invitáljuk, ahol már több mint 100 tetováló próbál meg ajándékmintáival örömet szerezni a kilátogató vendégeknek. Hogy ez pontosan miből is áll? A szervezők által ingyenes tetoválásokat sorsolnak ki, így bárki, aki érvényes jegy birtokában látogat el a rendezvényre, esélyessé válik arra, hogy a tetoválók által hozott minták egyikét a testén láthassa viszont. – Jól hangzik, nem igaz?

Időpont: december 03-04 – További információt az esemény Facebook-oldalán találsz.

Facebook
Facebook

Szabadtér: Mikulás Sziget Run

Mi más is lehetne egészségesebb “mikulásváró program” a hétvégén, mint fogni magunkat, kiugrani a Margit szigetre és körbefutni azt? Ugye, hogy már a gondolat is egészségesen hangzik? Akkor nosza rajta: az egyébként minden szombaton esedékes Sziget Run egy 5 km hosszú, ingyenes futás a Margitszigeten, ahol a futással éppen most ismerkedőktől kezdve egészen a profi futókig mindenkit szívesen látnak a szervezők.

Időpont: december 03. szombat 8:00 – További információt a futás Facebook-oldalán találsz.

Facebook
Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik