Kultúra

Még be sem mutatták, de már most dönti a rekordokat A Szépség és a Szörnyeteg

A Disney élőszereplősített filmje A sötét ötven árnyalatát utasította maga mögé.

Mégpedig letöltésszámban, ugyanis az Emma Watson főszereplésével készülő film előzetesét 127,6 milliószor nézték meg a YouTube-on 24 óra alatt, ezzel pedig 13 milliót vert a korábbi rekorder A sötét ötven árnyalatára és 15 milliót a Star Wars: Az ébredő Erőre.

A trailer azonban nemcsak a YouTube-on volt nagy szám (ahol még most is vezeti a trending kategóriát), hiszen a Facebookon is nagyot futott, a Disney oldalán 29 milliószor, Emma Watsonéról 27 milliószor nézték meg, sőt, az előzetes érkeztének órájában a #BeautyAndTheBeast hashtag volt a legnépszerűbb világszerte a Twitteren.

A Disney egyébként azt is feljegyezheti, hogy A Szépség és a Szörnyeteg májusi teasere is rekorder, hiszen a pár másodperces – inkább hangulatos, mint informatív – kedvcsinálója szintén rekorder 91,8 millió első 24 órás megtekintéssel, amely a Star Wars: Az ébredő Erő 88 millióját nyomta le.

A Belle-t megformáló Emma Watson és a (filmben már CGI segítségével megjelenő) szörnyet alakító Dan Stevens főszereplésével készülő produkció az Oscar-díjas Bill Condon rendezésében készül. A filmben testben vagy hangban feltűnik még Luke Evans (Gaston), Ewan McGregor (Lumiére), Ian McKellen (Tik-Tak Úr), Josh Gad (Lefou), Stanley Tucci (Cadenza), Emma Thompson (Mrs. Potts), Kevin Kline (Maurice), Gugu Mbatha-Raw (Pamacs) és Audra McDonald (Ruhásszekrény).

A szépség és a szörnyeteg 2017. március 17-én debütál a mozikban.

Olvasói sztorik