Kultúra

A Leander Kills Tankcsapda-feldolgozása odabasz

November 22-én különleges lemezzel jelentkezik a Tankcsapda. A Dolgozzátok fel! elnevezésű dupla album egyik korongján a debreceni trió értelmezi újra az általuk nagyra tartott magyar bandák nótáit, míg a másik CD-n a TCS dalait formálják a saját képükre a különböző stílusokban tevékenykedő hazai előadók.

A Leander Kills választása a Lopott könyvek „balladára” esett, amely persze alapos átalakuláson ment át, és amelyhez a klip képanyagát Leanderék eddigi legnagyobb szabású eseményén, a 2016. augusztus 25-én a Barba Negra Trackben tartott, pankráció show-val egybekötött koncerten rögzítették.

Baromi megtisztelő érzés, hogy ilyen felkérést kaptunk a Tankcsapdától. Egyrészről azért, mert az ország első számú zenekara, de még inkább azért, mert az egyetlen magyar előadó, akit hallgattam is. Nem sok minden rémlik a gyerekkoromból, de hogy ennek a Lopott könyvek című dalnak nagyon tetszett a mély és nyomasztó hangulata, az igen. Amikor jött ez a lehetőség, az első pillanatban tudtam, hogy ezt kell átdolgoznunk. A dal közel áll a zene- és szövegvilágomhoz, a gitárosunkkal, Mikivel egyből tudtuk, hogyan kell megfogni a zenei részt. Kigurult elsőre, és azt hiszem, méltó átdolgozást sikerült rittyentenünk. Az pedig külön hatalmas dolog, hogy az általam legnagyobbra tartott magyar frontember, Lukács Laci személyesen hívott fel, hogy teljesen odavan a dalért. Remélem, a közönség is így lesz ezzel.

– mondta Köteles Leander, a Leander Kills frontembere.

A Lopott könyvek klipje felkerül arra a speciális CD+DVD összeállításra, amely további ízelítőt ad az augusztus 25-ei buliból, és amelyet először december 3-án, a Leander Kills évzáró nagykoncertjén lehet majd megvásárolni, ahol a négyes egyúttal dedikálást is tart. A Barba Negra Music Clubban tartott este vendégei az ØrdØg, az AWS és a mexikói (!) While The Heart Becomes lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik