Foci

Sztornózta a Loki-indulót a Tankcsapda

Ezentúl nem a Piros-fehér című rockos induló vezeti fel a debreceni futballmeccseket - írja a Cívishír.

Váratlan fordulattal kezdődött a tavaszi szezon Debrecenben. A Vasas elleni, szombati bajnokin egy régebbi Loki-dal csendült fel a Nagyerdei Stadionban a jól megszokott Tankcsapda-induló helyett, amihez még a 2005-ös bajnoki cím adta az ihletet.

A Cívishír megkeresésére a rockerek közleményt adtak ki döntésük hátteréről. Mint írták, a csapat és a labdarúgás összessége is nagy változásokon ment keresztül, ezért határoztak a dal visszavonásáról.

A ’Piros-fehér’ című dal, egy házibuli ’emelkedett’ hangulatában tett ígéret – vagy ha úgy tetszik fogadalom – eredményeként 2005-ben, az akkori csapatban játszó barátaink és az általuk elért első DVSC bajnoki cím tiszteletére született, és lett a Loki indulója. Az elmúlt években nem csak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér! A dal egyébként ingyenesen letölthető a dvsc.hu oldalán, tehát a továbbiakban is mindenki számára hallgatható, és elérhető marad. Hajrá Loki!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik