Kultúra

Nosztalgiabréking: visszatér a Sailor Moon

Lunáris prizma ereje! A 90-es években felnőtt generáció most egy emberként sikít fel a boldogságtól. Holdtündér újra itt!

Oké, nekem is mélyen elegem van a reboot-lázból – bár azért A szépség és a szörnyeteg élőszereplős verziója elég erősnek ígérkezik, na meg  Gilmore lányoknak is eléggé örülünk – de azért van itt egy hírecske, amitől vigyázzba állt bennem a nosztalgia: visszatér a Sailor Moon! Mit visszatér, egyenesen a mozikba tér vissza, nem egy, nem kettő, de egyenesen három egész estés filmmel. Ráadásul már alig kell várni: az első 2017 januárjában érkezik az amerikai mozikba. Kész, korán jött a karácsony, megbocsátok mindent, az egész horrorisztikus 2016-ot, még Trumpot is.

Hogy egy kicsit visszatérjünk a realitás talajára: nem egészen új azért ez a film. A Sailor Moon R: The Movie eredetileg 1993-ban jelent meg Japánban, majd 2000-ben az USA-ban is kiadták. Ez a verzió kerül ismét mozikba kis ráncfelvarrást követően, új szinkronnal. Már trailer is van.

Ha valaki nagyon háttal ült volna a tévének a ’90-es évek második felében: a Sailor Moon, Holdtündér, avagy Varázslatos álmok egy japán anime sorozat, amit a korosztályom leányai – meg a mangafétises fiúk – 1997 és 99 között minden istenadta hétköznap délután vallásos áhítattal néztek az épp frissen megindult kereskedelmi televíziózás hajnalán, az első napjai töltő RTL Klubon. Főszereplője a néha Holdtündérré változó dilis kislány, aki társaival, a többi, szintén időközönként holdharcossá változó iskoláslánnyal – úgy, mint Merkúrtündér, Vénusztündér és a többiek – nem kisebb célért mint az univerzum megmentéséért küzdenek a sötét erőkkel szemben, segítségük egy rejtélyes, szmokingos férfi, gyakorlatilag a japán Zorro.

Szóval ők. Újra. Moziban. Mi kell még?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik