Kultúra

Mr. Garrison elnök lett és halálra k*r mindenkit

A South Park választási epizódjából többi közt az is kiderült, hogy "a nőkből bármi lehet, csak elnök nem".

Mindig nagy esemény a South Park készítőinek életében az amerikai elnökválasztás. Olyannyira komolyan veszik, hogy a világ eseményeire hétről hétre frissen reagáló, szatirikus rajzfilmsorozat négyévente tényleg az legutolsó pillanatban elkészülő epizóddal készül az eredményre. Ilyenkor a győztes személyétől függ, milyen módosításokkal megy le a kész mű a tévében.

Így történt ez szerdán is, miután Donald Trumpot elnökké választották az Egyesült Államokban. A South Park párhuzamos univerzumában viszont egészen bizarr dolgok zajlanak éppen. A republikánus, immár megválasztott elnököt ugyanis a sorozat egyik ősrégi szereplője, Mr. Garrison, avagy a “Gennyes Tus” személyesíti meg.

Innentől minimális spoilerek következnek!

Garrisonról annyit mindenképp érdemes tudni, hogy a South Park-i általános iskola tanára és a főszereplő gyerekkarakterek osztályfőnöke volt. Gyakorlatilag az összes sztereotípiát megtestesíti, amit egy átlag Trump-szavazóról elképzelhetünk, de amúgy is rettentő furán alakult a jelleme az elmúlt években.

Hiszen Garrison kezdetben egy pedagógusnak tökéletesen alkalmatlan, intoleráns gyerekgyűlölőből, rasszista, homofób, erőszakos pöcs lett, aki közben rájött arra, hogy meleg, majd arra is, hogy bár férfi testbe született, de nő. Utóbbi miatt átoperáltatta magát, de megunta, ezért újra férfi lett.

Nos, ilyen múlttal indult a 20. évadban az amerikai elnökválasztáson, ahol azzal a “zseniális” kampánydumával nyomult, hogy nemes egyszerűséggel:

Halálra kúr mindenkit.

A South Park aktuális történéseiben egyébként feltűnik Hillary  és Bill Clinton is, Garrison alelnökét pedig a pár éve nővé operált celeb, Caitlyn Jenner “alakítja”, aki a való életben is nagy Trump-hívő.

A South Park a lazán összefüggő részek dramaturgiájától elszakadva, immár feszes történetszálat követ. Az idei évadban az internetes trollok is célkeresztbe kerültek, az embereket pedig “emlékbogyó” droggal kábítják, amitől nosztalgiába zuhanva olyanokat találnak mondani, hogy

a nőkből bármi lehet, csak elnök nem.

A legújabb rész alapján egyelőre nem vagyunk meggyőződve arról, hogy Mr. Garrison elnök is marad. Mindenesetre a választás eredményét látva, a fő karakterek közül Cartman elhatározta, hogy a csajával együtt inkább a Marsra utazik.

Többet nem spoilerezünk. A legfrissebb epizódokat – angolul – itt nézhetitek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik