Kultúra

Romániában jegyeztette be legújabb csatornáját Andy Vajna

A kormánybiztos egyébként magyar állami hitelből vágott bele a tévézésbe.

Engedélyt adott a román Audiovizuális Tanács az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő, Romániában bejegyzett CEE Broadcasting Co. srl.-nek a Humor+ nevű tévécsatorna elindítására.

A műholdas tévéadásra nemzetközi műsorszolgáltatási jogot kértek, az Európai Unió mellett Ukrajnára és Szerbiára, de először Magyarországon indítják el a csatornát.

Vajna cége júliusban nyolc másik csatorna elindítására is engedélyt kapott a román médiahatóságtól. Az MTI tudósítása szerint évi hétmillió euróból (2,1 milliárd forintból) fog működni a kilenc, Romániában bejegyzett televízió.

Kitérnek arra is, hogy a CEE Broadcasting Co srl. száz százalékban a Magyar Broadcasting Co (MBC) Kft. tulajdonában van (a veszteséges cég épp most alakult egyébként zrt.-vé), amelynek Andy Vajna 90 százalékát közvetlenül, tíz százalékát pedig Cinergi Pictures Entertainment Inc. nevű cégén keresztül birtokolja. A Magyar Broadcasting Co. birtokolja a magyarországi bejegyzésű TV2-t is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a TV2 megvásárlásához az állami Eximbank adott 6,7 milliárd forintnyi hitelt, idén tavasszal pedig újabb 1,2 milliárdot a kormánybiztos médiacégének üzemeltetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik