Kultúra

Szeretnéd az otthonodban megnézni Hajdu Szabolcs új filmjét? Most megteheted!

Premier előtti lakásvetítéseken mutatkozik be a Karlovy Vary-ban két díjjal is kitüntetett Ernelláék Farkaséknál.

Ősszel kerül a mozikba az Ernelláék Farkaséknál című kamaradráma, azonban a vállalkozó kedvű budapestiek különleges módon már premier előtt megnézhetik Hajdu Szabolcs filmjét, méghozzá a saját otthonukban. Az idei Karlovy Vary-i filmfesztiválon a seregszemle fődíjával és a főszereplőt is megformáló rendezőt a legjobb színésznek járó díjjal kitüntetett produkciót néhány szerencsés exkluzív otthoni vetítés keretében mutathatja majd meg barátainak, sőt: a házi vetítésekre az alkotók is elkísérik a filmet.

A jelentkezés menete:

Amennyiben a jelentkező megfelel a lent olvasható feltételeknek, az ernellaek@gmail.com e-mail címen tud időpontot foglalni a szeptember 20. – szeptember 28. közötti vetítésekre. Ezután az alkotók felveszik a házigazdával a kapcsolatot, hogy a vetítés részleteit megbeszéljék. Az időpont egyeztetése után a házigazda egy, a saját lakásvetítéséré létrehozott Facebook-eseményen keresztül tudja meghívni vendégeit.

Rendezési feltételek:

A házigazda:

  • betöltötte 18. életévét;
  • megállapodást köt a film forgalmazójával és nyilatkozik a vetítés törvényes kereteinek betartásáról;
  • vállalja, hogy szeptember 20. és 28. között a kiválasztott napon, előre egyeztetett időpontban tartja meg a vetítést;
  • továbbá azt, hogy a használni kívánt budapesti lakóingatlanban saját magán és segítőtársán kívül legalább 20 fő részére tud kényelmes filmnézési lehetőség biztosítani;
  • a házigazda rendelkezik jól karbantartott, megbízhatóan működő projektorral, vetítővászonnal vagy vetítésre alkalmas felülettel (tv, monitor nem elfogadott);
  • barátokat a lakásvetítésre létrehozott Facebook-eseményen keresztül van lehetőség meghívni;
  • a vetítés személyenként 1500 Ft-ba kerül, melyet a helyszínen lehet kifizetni.

Jelentkezni szeptember 11-ig lehet az ernellaek@gmail.com címen. A vetítési időpontok a jelentkezések beérkezési sorrendje szerint kelnek el.

A mozikba szeptember 29-én megérkező film az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozásakor felszínre törő konfliktusok sorát mutatja be: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából és Eszterék kénytelenek befogadni őket. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a lappangó ellentéteket. Az Ernelláék Farkaséknál egy szarkasztikus humorú, fojtogató kamaradráma, amely finom rajzolatú portrét fest a mai Magyarország hétköznapjairól.

Hajdu Szabolcs a saját lakásában, nejével, Török-Illyés Orsolyával, két gyermekével (Lujzával és Zsigmonddal) valamint barátaival, Tankó Erikával és Szabó Domokossal forgatta le a roppant alacsony költségvetésű filmjét (előzetes itt), amelynek készítésében stábként a direktor hallgatói működtek közre a Budapesti Metropolitan Egyetemről.

Forrás: Big Bang Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik