Kultúra

Megvan, hogy ki lesz a következő Batman-mozi gonosza

A denevérember leendő ellenfelét a hőst alakító és a filmet is rendező Ben Affleck leplezte le egy klassz videóval.

Előbb több hónapon keresztül spekulálták, mígnem aztán idén áprilisban hivatalossá vált, hogy a sötét lovag szerepét Christian Bale-től megöröklő Ben Affleck fogja rendezni a következő Batman-filmet, amely az első lesz a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedés óta.

A produkcióról mostanáig annyit tudhattunk meg, hogy a szereplőgárdáját Batfleck mellett Alfred szerepében Jeremy Irons és a Gordon felügyelőként a 2017-es Az igazság ligájában bemutatkozó J.K. Simmons fogja már biztosan alkotni, ám a cselekménnyel vagy Batman leendő ellenfelével kapcsolatban ezidáig nem érkezett érdemi információ. Most azonban a közösségi média segítségével maga Ben Affleck szolgált új infóval, méghozzá nem is akármilyennel, ugyanis a színész-rendező az alant látható Twitter-videóval leleplezte, hogy

az új Batman-mozi negatív hőse Deathstroke lesz.

A Marv Wolfman és George Perez agyszüleményeként a DC képregényeinek lapjain 1980-ban bemutatkozott karakterről azt kell tudni, hogy a valódi neve Slade Wilson és ő a világ egyik legjobb bérgyilkosa. A felemás festésű sisakot és magával rendszerint valóságos fegyverarzenált hordó, félszemű Deathstroke profi gyilkológép, aki rendkívüli agilitással, emberfeletti gyorsasággal és ugyancsak emberfeletti erővel rendelkezik. A képességeinek, valamint a meglepően magas intelligenciájának hála olyan stratégiai és taktikai géniusszá vált az idők során, amivel képes bármelyik hősnek keresztbe tenni.

Deathstroke legfőbb ellenségei Batman és a Zöld Íjász, akinek a The CW égisze alatt futó sorozatában tavalyelőtt már be is mutatkozott a tévéképernyőkön – abban a verzióban a Spartacus: Vér és homokban Krixoszt megformáló Manu Bennett alakította. Deathstroke tévés debütálásának dacára mozifilmen még sosem vették elő, így az egyelőre cím nélküli Batman-reboot lesz az első olyan nagyjátékfilm, amelyben majd felbukkan.

A Manu Bennett-féle Slade Wilson, alias Deathstroke. Fotó: The CW
A Manu Bennett-féle Slade Wilson, alias Deathstroke. Fotó: The CW

Deathstroke egyik érdekessége, hogy Rob Liefeld és Fabian Nicieza párosa róla mintázta a Marvel-képregényekben 1991-bemutatkozott, majd idén februárban a valaha készült egyik legkirályabb szuperhősfilmmel a világ mozijait is meghódító Deadpoolt, akinek neve nem véletlenül lett annak idején a Slade Wilsonra hajazó Wade Wilson. Azt leszámítva, hogy az utóbbi sokkalta humorosabb és messzemenőkig őrültebb elődjénél, a két figura mind külsőségekben, mind a képességeiket tekintve erősen hasonlít egymásra.

Forrás: The Wrap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik